DISTRIBUIŢI
percheziții la nasta

La începutul acestui an, dezvăluiam că șeful de lucrări la UMF, Cristian Paleru (foto stânga) ia șpagă, ba mai mult că a și indexat-o cu inflația din 5.000 de lei, a făcut-o 6.000. În ediția din 15 ianuarie 2023, am prezentat și un e-mail prin care un pacient îl reclama pe Paleru conducerii spitalului că i-a cerut mită, detalii AICI. Astăzi, știrea dată în exclusivitate de ziarul CURENTUL despre percheziții la Nasta a bulversat mediul medical.

Deși am scris în articolul din ianuarie că în spitalul Nasta, cadrele medicale sunt oripilate de atitudinea chirurgului toracic și pot oricând să se transforme în avertizori de integritate sau chiar în martori în fața autorităților și/sau instanțelor, născut relaxat ca fiu de nomenclaturist, doctorul Paleru a continuat să încaseze șpăgi cu nesimțire, deși mulți pacienți ajung la Nasta în faze terminale.

Am crezut că în urma articolelor mele cu dovezile privind mitele încasate de doctorii Cordoș, ieșit la pensie în 15 iunie 2023 (puteți asculta înregistrarea audio cu Cordoș înapoind mita AICI) și Paleru, în Institutul Marius Nasta nu se va mai lua mită, dar nu a fost așa, deși că precizasem într-unul din articole că însăși managerul Institului, dr. Beatrice Mahler Beatrice ne-a confirmat primirea emailului despre șpaga cerută de Paleru și ne-a declarat că a sesizat organele de Poliție așa cum o obligă legea.

Cu toate astea doctorii Paleru, Petreanu (foto dreapta) și alții pe care îi vom afla astăzi au continuat să ia mită de la fiecare bolnav pe care l-au operat.

Cei doi doctori vizați azi de percheziții ocupă fucnțiile de chirurgi toracici la Marius Nasta nu în urma unui concurs în cadrul institutului, ci prin integrare clinică, adică având calitatea de cadru didactic operează la spitalul de stat prin cumul de funcții. Iată cum, prin astfel de șpăgari se perpetuează în rândul viitorilor medici, studenți și rezidenți, fenomenul mitei de la pacienți.

Petreanu: „lăsați, că am portbagajul plin de mulțumiri”

Când un pacient îi mulțumește doctorului Cornel Petreanu, Șef de Lucrări la UMF, că îl va opera, cadrul didactic îi bagă textul „lăsați, că am portbagajul plin de mulțumiri” și omul se simte și sare cu plicul. Petreanu nu are un tarif fix, mulțumindu-se cu oricât îi dă pacientul: chiar și 2.000 de lei.

Petreanu valorifică și sticlele cu băuturi tari primite șpăgi, conținutul fiind vândut în satul unde locuiește o parte din familia sa cu paharul, susțin surse concordante.

Petreanu are în subordine și câțiva rezidenți cărora le arată astfel cum să ia mită, fără să fie prins! Credea el!

Paleru vrea de trei ori pensia de pe cupon, dar e bună și geaca

Doctorul Paleru nu face mofturi nici la alimente, dar vrea în special bani. Se uită cât e pensia omului din cupon și cere de la obraz trei pensii. Într-o zi, un amărât care avea o geacă frumușică de la „ajutoare” i-a zis, „domnule doctor nu am bani”. Paleru nu s-a lăsat impresionat și i-a cerut omului geaca deși era mult prea mică pentru el. Omul, bolnav grav, s-a dezbrăcat, iar doctorul Paleru încerca apoi să vândă geaca prin spital, explicând că pe el nu-l încape. Povestea a îngrețoșat majoritatea cadrelor medicale din spital, mai puțin pe șeful secției, Ioan Cordoș care niciodată nu i-a spus lui Paleru nici dă-te mai încolo deși era informat.

Cum ar fi putut când Cordoș însuși fusese înregistrat înapoind șpaga?

3 ARII

  1. Pe EDITAT de Paleru l-am cunoscut personal. Dupa cum ziceam, un EDITAT. Un EDITAT ordinar, cu aere de vedeta. La fel si rezidentii pe care ii avea in subordine. Tot ce s-a scris e adevarat! Insist: EDITAT!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.