Acasă Actualitate Oficialii din Sănătate ne cred proşti: „România este considerată la ora actuală...

Oficialii din Sănătate ne cred proşti: „România este considerată la ora actuală un exemplu de bună practică pe plan european”

DISTRIBUIȚI

Plini de tupeu și de bani, oficialii din Sănătate numiți exclusiv pe criterii politice se laudă prin comunicate de presă. În spitale e jale, medicii de familie abia reușesc să-și mai plătească datoriile, asistenții medicali din medicina de familie sunt plătiți cu salariul minim pe economie, fiind ignorați de minister iar președintele CNAS susține că România este model de bune practici pentrui Europa pentru că au emis el și Sorina Pintea un ordin comun „care detaliază modul de aplicare a noilor mecanisme de încheiere și de derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, reglementate prin OUG nr. 32/2018”.

„Amintim că prin această Ordonanță de Urgență s-a modificat recent un act normativ similar, OUG nr. 77/2011, privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății, în scopul creșterii accesului pacienților la toate medicamentele inovative, în funcție de indicația terapeutică, stadiul bolii și afecțiunile asociate.

Prin noile reglementări se instituie mecanisme și grile de negocieri distincte care vor sta la baza încheierii contractelor de tip cost-volum, respectiv de tip cost-volum-rezultat pentru medicamentele pentru care s-a emis o decizie de includere condiționată în Lista de medicamente.

Aprobarea Ordinului comun menționat va permite începerea negocierilor pentru încheierea de noi contracte de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, printre care și a celor vizând tratamentul interferon-free al hepatitei virale cronice C.

Totodată, noile reglementări au fost prezentate la Bruxelles de Președintele CNAS, în cadrul Summit-ului European dedicat eliminării virusului hepatitic C din Europa până în anul 2030.

‘Datorită noilor reglementări în privința contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, România este considerată la ora actuală un exemplu de bună practică pe plan european în privința acțiunilor vizând combaterea infecției cu virusul hepatitic C și reducerea prevalenței bolii, aliniind-ne astfel obiectivelor Organizației Mondiale a Sănătății’ — a declarat Președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu”, se arată în comunicatul CNAS

Adică românii mor pe capete de rujeolă de lipsa de medicamente și au reinventat ei doi apa caldă. Ne lăsați cu abureala?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.