Acasă Actualitate Olguța aberează din nou: „e neconstituțional să interzici cumulul pensiei cu salariul...

Olguța aberează din nou: „e neconstituțional să interzici cumulul pensiei cu salariul de la stat”. CCR zice că e constituțional

DISTRIBUIȚI

Olguța e toată un venin de când PSD a pierdut ambele alegeri din acest an: „Cand am vrut sa interzic cumularea pensiei cu salariul de la stat, cine credeti ca ma facea comunista si ma ataca pe la tv ca iau masuri neconstitutionale? Ati ghicit! Cei care cred ca inventeaza apa calda acum… De ce nu am mers pana la capat? Pentru ca Ministerul Justitiei m-a atentionat ca masura e neconstitutionala… Dar, s-o fi modificat Constitutia intre timp…”, a scris Olguța pe Facebook. Hai, ne lași?
Prin decizia 386/2017 CCR a explicat că măsura e constituțională citând două hotărâri europene, una a CJUE și una a CEDO: „Cât privește critica de neconstituționalitate raportată la art. 20 din Constituție, Curtea reține că, prin Hotărârea din 15 decembrie 2015, pronunțată în Cauza Gyula Fabian împotriva Ungariei, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a constatat încălcarea art. 14 din Convenție, raportat la art. 1 din Protocolul nr. 1, din cauza discriminărilor sub aspectul interzicerii cumulului pensiei cu salariul în sistemul public din Ungaria, deoarece legea care interzicea cumulul pensiei cu salariul în sistemul public excepta de la aplicarea ei funcționarii din ministere și primarii. De altfel, prin Decizia din 20 martie 2012, pronunțată în Cauza Ionel Panfile împotriva României (paragrafele 17-25), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a statuat că măsura interzicerii cumulului pensiei cu salariul este prevăzută de lege, urmărește un scop legitim, respectă justul echilibru dintre interesele generale ale comunității și protecția drepturilor fundamentale ale indivizilor, precum și faptul că, în domeniul social, statul dispune de o marjă largă de apreciere. În ceea ce privește diferența de tratament fundamentată pe cuantumul venitului lunar, Curtea a considerat că, potrivit jurisprudenței Curții Constituționale din România, cuantumul prevăzut era previzibil și rezonabil și a fost stabilit de legiuitor în raport cu situația de criză economică în care se găsea statul, care a acționat în cadrul marjei sale de apreciere în domeniul deciziilor bugetare, fără a încălca principiul proporționalității.
22. În final, Curtea observă că dispozițiile art. 53 din Legea fundamentală nu au incidență în cauză, deoarece nu s-a constatat restrângerea exercițiului vreunui drept sau al vreunei libertăți fundamentale. De altfel, cumulul pensiei cu salariul nu este un drept fundamental.” a decis CCR.

Dar ce să înțeleagă Olguța?

3 COMENTARII

  1. UITE CE NU STIE OLGUTA In Austria ministerul de interne are in aparatul central un total de personal = cu 17 persoane dintre care una este ministru in Romania nr lor este mai mare de 2000 de ori, si ne mai intrebam de ce nu este politia normal dotata sau echipata si nu o vedem pe strada .

  2. Gulguta e paralela cu Constitutional la fel ca ccr ul (sic!), Nu poti sa legiferezi pentru grupuri de persoane, sa creezi sinecuri, polarizari exorbitante, da, nesimtite chiar, bugetari de lux care i- at face invidios si pe occidentali. Nu mai au ce cauta in sistemul bugetar pensionarii, cu atat mai mult ca auu pensii nesimtite si angajati fara concurs, said iedit la pensie la 40 de ani si a ramas pe post. Este nagatelizata chiar dintagma ‘ iesit la pensi’ care inseamna om care a muncit o viata si beneficiary de un trai linistit, la batranete. Vulvuta aiureaza, nu are ncio treaba cu dreptul la munca, say se duca, sa dea concurs, nu sa ramana birocrati in sistem. Asta sa stie si cecereul care e plina de cumularzi care toaca la hartii.

  3. olteni faceti un gest crestinesc acum, inainte de sarbatori , goguta ar trebui sa fie „cazata ” gratis pentru cateva luni la Spitalul Preda din Craiova pentru putina reabiliatre generala , e buna de gura , asa cum au spus fosti colegi din PRM, care a spus ca a intrat in politica cu gura .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.