Acasă Actualitate Oncologa a luat mită dublă de la un pacient care avea două...

Oncologa a luat mită dublă de la un pacient care avea două forme de cancer

DISTRIBUIȚI

Anca Dumitrovici Ababneh, medic oncolog la Spitalul Județean din Suceava, este acuzată că a luat de 64 de ori mită în bani sau bunuri, fapte documentate cu înregistrări audio și video pe care anchetatorii le-a făcut după ce aceasta a fost denunțată. Potrivit poliției, în unul dintre cazuri, ea a pretins o șpagă de două ori mai mare de la un pacient care avea două forme de cancer, scrie Monitorul de Suceava.
În decembrie 2022, doctorița a primit 100 de lei de la un pacient care suferea de două forme de cancer, reiese din înregistrările anchetatorilor. Inițial, pacientul i-a dat doctoriței 50 de lei, dar ea i-a dat banii înapoi, spunându-i acestuia că are două cancere. Pacientul a pus atunci într-o coală de hârtie împăturită două bancnote de 50 de lei, pe care le-a înmânat medicului. Aceasta i-a spus că nu trebuia să se deranjeze, apoi i-a mulțumit.
Anchetatorii începuseră să o monitorizeză din noiembrie 2022, după ce au primit mai multe plângeri de la pacienți. A amânat tratamentul până a primit „plicul” Anca Dumitrovici Abaneh a fost denunțată prima data în martie 2022, de un pacient care a acuzat că medicul i-a cerut și a primit bani pentru prescrierea tratamentului.
Al doilea denunț a fost în iunie 2022, când familia unui pacient a reclamat că doctorița nu a vrut să îi prescrie tratamentul recomandat de un alt oncolog din Iași. Martorii citați de anchetatori au spus că Anca Dumitrovici Abaneh a amânat începerea tratamentului, din decembrie 2021 până în martie 2022. Între timp familia pacientului a aflat de la alți pacienți că trebuie „să dea plicul”. În aprilie 2022, disperați că tratamentul oncologic nu a fost reluat, aparținătorul bolnavului i-a promis doctoriței că face un împrumut și vine cu banii, iar imediat a primit formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului. Medicamentul comandat a venit în aproximativ două săptămâni, însă pacientul murise deja. Ultima mită încasată de Anca Dumitrovici Abaneh, din cele 64 documentate în anchetă, a fost luată în după-amiaza zilei în care a fost reținută, când a primit de la aparținătorul unui pacient 200 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.