DISTRIBUIȚI

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, s-a remarcat acum doi ani după ce în calitatea sa de purtător de cuvânt al PSD a fost înregistrat când supărat pe jurnaliști, spunea că le va da acestora doar p**e în c*r. Aceasta nu i-a împiedicat pe Ciolacu să-l propună și pe Ciucă și Iohannis să-l accepte ca ministru al Culturii.

Mai multe organizaţii neguvernamentale culturale, printre care Fundaţia Mihai Eminescu Trust, Pro Patrimonio şi ARCEN, au înaintat joi o petiţie în care îi cer ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, să revină asupra înlocuirii lui Ştefan Bâlici din funcţia de director al Institutului Naţional al Patrimoniului.

„Solicităm ministrului Culturii, Lucian Romaşcanu, să revoce decizia de a-l înlocui pe Ştefan Bâlici la conducerea Institutului Naţional al Patrimoniului (INP). Solicităm ca raportul de activitate al domnului Bâlici să fie reevaluat de o comisie independentă de profesionişti în domeniul conservării patrimoniului. Evaluarea corectă şi transparentă a oricărui director sau angajat, dar mai ales a conducerii unei instituţii a statului de importanţa Institutului Naţional al Patrimoniului, este absolut imperativă pentru a păstra încrederea cetăţenilor în guvern. Orice altceva denotă rea voinţă, lipsă de profesionalism şi lipsă de responsabilitate pentru patrimoniul României din partea ministrului Romaşcanu”, se arată în petiţia iniţiată de Fundaţia Mihai Eminescu Trust.

La rândul său Pro Patrimonio se alătură demersului şi încurajează semnarea acestei petiţii. „Este mai presus de orice în acest moment!”, precizează Pro Patrimonio, într-o postare pa Facebook.

Şi ARCEN „protestează” faţă de înlăturarea lui Ştefan Bâlici de la conducerea Institutului Naţional al Patrimoniului.

„Este un gest iresponsabil şi arbitrar. Patrimoniul din România este în stare de colaps. Evacuarea sistematică din instituţiile statului ale experţilor, profesioniştilor şi oamenilor care lucrează cu perseverenţă şi tenacitate pentru interesul public ne-a adus în această situaţie dramatică. Asupra deciziei de revocare a lui Ştefan Bâlici trebuie revenit! O cer experţii în domeniul patrimoniului, profesioniştii, arhitecţii şi restauratorii din România, ONG-urile şi societatea civilă”, afirmă ARCEN, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.