Home Actualitate În cel mai agramat „drept la reclică”, Kajanto admite că nu e...

În cel mai agramat „drept la reclică”, Kajanto admite că nu e medic de urgență dar spune că putea fi

DISTRIBUIŢI

În ediția de ieri a ziarului Curentul am prezentat cazul fostului Manager al Institutului Oncologic București, doctorița Lidia Anca Kajanto, pentru care s-a încercat la Ministerul Sănătății aranjarea unei angajări fără concurs pe funcția publică de Director General Adjunct în cadrul Direcției generale asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică. Dosarele s-au putut depune doar câteva ore, condiția eliminatorie fiind „Limbi străine: Limba engleză – nivel avansat- dovedit cu certificat/ adeverință”.

Cum e imposibil să obții peste noapte un atestat de limbă engleză ne-am interesat cui îi este dedicat postul și răspunsul a fost unul singur: controversatei Kajanto, care și-a trecut în CV trei specialități: medicină de familie, medicină de urgență și oncologie, deși de la Colegiul Medicilor aflăm că nu numai că nu are specialitatea de medicină de urgență dar nici măcar competențele de urgențe prespitalicești sau spitalicești nu și le-a luat.

Kajanto ne-a trimis un „drept la reclică” incredibil de agramat și în același timp foarte amuzant, care arată că MS ar trebui să-i ceară urgent un atestat de limba română.

Vă prezentăm „dreptul la reclică” exact în forma trimisă de fostul manager de la IOB, cu evidențierea greșelilor.

„Buna ziua stimata doama jurnalist Dorina LASCAR

Am constatat cu am devenit o tinta pentru cotidianul dumnevostra si nu inteleg care este scopul.

Nu inteleg de ce sunt controversta si cu ce am gresit.

Nu am facut nimic ilegal si nu am mintit cu nimic in CURICULUM VITAE

. In timpul rezidentiatului de  medicina de familie am lucrat pe departamentul de urgente si am desprins toate ablitatile dar nu mi-am dorit sa raman pe aceea specialitate avand in vedre ca la vremea respectiva as fi putut lua si aceea diploma.

Vazand ce „usor poti sa profesezi „ca medic in Romania am ales sa dau un examen  de functionar public la CASMB pe vremea cand se mai cereau ca departamentele de urmarire si control din Casele de Asigurari aveau nevoie de medici care sa stie sa verifice furnizorii de servicii medicale.

Dupa o perioada de 5 ani petrecuti la CASMB de la simplu consilier pana la Sef  Serviciu urmarire si control servicii medicale si programe de sanatate , am fost recomandata sa lucrez intr-o companie care la vremea respectiva era lider pe piata de servicii medicale de imagistica de inalta performanta din Romania

In perioada 2007-2012 cand am ocupat functia de Director General al Centrului de Diagnostic si Tratament Euromedic Fundeni am dezvoltat foarte mult activiatate de diagnostic prin montarea primului PET/CT din tara si dezvoltarea spitalizari de zi pentru pacientul oncologic.

As dori sa cereti referinte despre mine de la Bordul companiei Euromedic actual Affidea Romania despre prestatia mea din acea perioada.

I”

 

După câteva minute Kajanto a revenit cu un nou e-mail:

„Scuze ca nu am terminat de scris mesajul si l-am transmis din greseala nefinalizat  dar va transmit datele mele de contact sa ma cunosteti si sa-mi dati un drept la reclica avand in vedere ca nu  au fost scoasae posturi pentru mine si nu mi-am dorit sa merg in locuri in carea nu eram pregatita.Va informez ca nu detin atestata de limbi starine avand in vedere ca meseria de medic  din ultima perioada nu mi-a permis sa aprofundez limbile starine decat suficient cat sa ma descurc in meserie.

Pozitile de management din privat nu aveau cerinte speciale iar acolo te platesc pentru performanta managerial si nu pentru diplome.

Pentru mai multe detalii despre viata mea profesionala si privata va pot da detalii pe email si telefon.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.