Acasă Actualitate -Operele- vanatorilor de comori

-Operele- vanatorilor de comori

DISTRIBUIȚI

Muzeul de Istorie al Transilvaniei Cluj-Napoca a inaugurat, ieri , expozitie intitulata -Noutati arheologice-, in care vor fi prezentate in premiera publicului amator de istorie piese inedite descoperite de cercetatorii clujeni in ultimii ani. -De fapt, expozitia continua o traditie a muzeului clujean, aceea de a aduce, la intervale constante de timp, o data la 3-4 ani, cele mai proaspete exponate descoperite in arealul transilvan-, explica Eugen Iaroslavschi, cercetator in cadrul muzeului.

Pe langa piesele descoperite de arheologi, sunt expuse si piese achizitionate de la diversi colectionari (greutati romane, socluri ale unor statui), precum si obiecte confiscate de la vanatorii de comori, tot mai multi in ultima perioada. -Mai nou, o data cu aparitia instrumentelor ultrasofisticate de detectare a metalelor, tot mai multe persoane cerceteaza zonele istorice in speranta gasirii de metale pretioase-, confirma Eugen Iaroslavschi.

O tona de unelte dacice

Marele merit al expozitiei vernisate ieri il constituie aceea ca reuneste exponate din toate epocile istorice, de la preistorie, medieval, pana la perioada premoderna si moderna. Colectia cea mai interesanta si compacta pare a fi constituita din piese apartinand muntilor Orastiei. -Avem cateva sute de unelte si arme dacice-, sustin organizatorii expozitiei, care apreciaza la circa o tona greutatea totala a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.