DISTRIBUIȚI

Sorin Oprescu avea deschis de mai mult timp un cont bancar la o bancă din Atena, iar Interpolul a monitorizat tranzacțiile financiare pe acest cont bancar și cum în urmă cu câteva zile îi fuseseră virați bani în acest cont bancar iar Oprescu nu avea carduri asociate contului, era de așteptat că acesta va merge la o bancă să ridice banii, a fost urmărit de polițiști în civil care, în fața vilei unde stătea, l-au înconjurat și l-au reținut. Sorin Oprescu nu a opus rezistență, comentează presa elenă. Publicația elenă Proto Thema publică fotografia vilei unde locuia Oprescu lângă Atena.

Într-o intervenție în direct la digi24.ro, medicul Nikos Koudounis a relatat detalii despre arestarea fostului primar. Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei.

Nikos Koudounis, medic în Atena: „Această știre este pe prima pagină în Grecia. Domnul Sorin Oprescu se află la ora actuală la sediul central al poliției din Atena. El a fost arestat  în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei. Acolo este deschiderea către Marea Egee. Se spune că urma să plece spre o insulă din Grecia și după, în altă parte. Sub nicio formă nu a vrut să stea în Atena. Acum poliția caută să afle cine l-a ajutat să intre în țară, unde a stat în Atena, cine l-a invitat la această casă unde a fost prins. Ultima știre este că a invocat și o problemă de sănătate astfel încât să nu fie extrădat curând în România.”

În Glyfada ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, însă este o zonă atent monitorizată.

„Glyfada este la 15 minute de centrul Atenei, este zona în care poți foarte ușor închiria o mică navă și să pleci ușor, în 15-20 de minute să fii la primele insule de Marea Egee. Acolo stau cei mai bogați, precum fotbaliști cunoscuți, cântăreți, modele. Este o zonă în care trebuie să ai destul de mulți bani pentru a închiria sau pentru a sta acolo. Cineva l-a ajutat ca să poată stea acolo. Nu închiriase nimic. Poliția caută cine l-a ajutat și precum ce voia să facă de acolo. Să stai acolo definitiv este greu, pentru că te va găsi poliția fiind o zonă foarte bine supravegheată”, a mai spus Koudounis.

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani de închisoare, rămâne în arest în Grecia, până când va fi luată o decizie în privința extrădării lui în România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.