Acasă Actualitate Oprescu aruncă cu bani publici pe rapoarte despre nimic

Oprescu aruncă cu bani publici pe rapoarte despre nimic

DISTRIBUIȚI

Un miliard! Atât ar trebui să plătim noi, bucureștenii, pentru sporul de nerușinare al doctorului Oprescu. Broșurele și CD-uri ce cuprind marile realizări ale primarului general care este – deoarece modelul de nerușinare Vanghelie se extinde. După autostrada zburătoare, cârnatul mondial, rațele gulerate și lebedele cu gușă aurie, Oprescu chiar are ce să scrie în fantasmagoricul său Raport către bucureștenii prostiți – a câta oară cu promisiuni și abureli de doi lei.

Partea cea mai puțin funny a situației este că noi plătim elucubrațiile primarului general, în timp ce Bucureștiul tinde să devină o ruină, și încă o ruină care pute de-ți mută nasul – până și „la șosea“, în buricul târgului. Poate ar fi bine ca Oprescu să suplimenteze suma pentru a pune în pachetul promoțional și o mască de gaze – dacă tot plătim, măcar să putem citi fără a vomita din cauza duhorii pestilențiale.
Primarul Oprescu a găsit o nouă modalitate de a arunca bani publici pe fereastră, respectiv publicarea raportului de activitate pe 2008 a instituției pe care o conduce, în 600 de broșuri și 600 de CD-uri. Iar pentru această acțiune inutilă Primăria intenționează să cheltuiască circa un miliard de lei, potrivit unui anunț publicat pe site-ul guvernamental de licitații publice. Firma care va cåștiga licitația va trebui doar să adapteze textele puse la dispoziție de Direcția de Strategie și Analiză Documente, care au fost  publicate, încă din martie, pe site-ul municipalității. Cåștigătorii licitației, cu siguranță niște prieteni, nu vor avea prea mult de lucru deoarece, potrivit anunțului, broșurile vor avea același număr de pagini cu cel de pe site, respectiv 60. Condițiile de participare la licitație nu sunt greu de îndeplinit, singura dorință a lui Oprescu fiind ca broșurile să apară pe hårtie lucioasă și dublu cretată. Gusturi fine, deh, pe banii noștri din nefericire. În cazul CD-urilor, tehnologia de inscripționare a informațiilor trebuie să permită și adăugarea ulterioară de fișiere. Grea treabă! Municipalitatea nu precizează însă ce destinație vor avea materialele de popularizare a raportului de activitate pe 2008. Probabil vor fi trimise la diferite instituții unde vor fi aruncate în sertare de unde nu le va mai scoate nimeni decåt pentru a le arunca la gunoi. Cine este interesat de raportul de activitate al primăriei pe 2008 îl găsește gratis pe site-ul primăriei, iar bucureștenii de rånd trăiesc pe pielea lor realizările mandatului lui Oprescu. Potrivit raportului de activitate pe 2008 publicat deja pe site-ul primăriei, aproape 168 de milioane de lei din bugetul prevăzut pentru lucrări de infrastructura rutieră au rămas necheltuite. Asta da realizare, dacă ne gåndim că n-avem parcări într-o capitală europeană, iar pasajele rutiere stau să cadă. Probabil șoferii bucureșteni sunt måndri să afle că edilul lor face economii și-i lasă să se înjure în trafic sau să se bată la propriu pentru un loc de parcare. Din corolarul de „realizări“ al lui Oprescu aflăm că din suma de 31 milioane lei primită din Fondul Național de Dezvoltare, pentru modernizarea Stadionului Național, s-au utilizat 13,8 milioane lei, iar diferența de 17,2 milioane lei a fost restituită la bugetul de stat. Asta, în timp ce toată lumea se plånge că stadionul nu va fi gata pentru finala Europa League din 2012. Iar din fondurile aprobate din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor pentru proiecte cu finanțare prin Programul Operațional Regional, de 1,7 milioane lei, nu s-a utilizat nicio sumă.
Halal gospodar!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.