Acasă Actualitate Opt automarfare cu deșeuri oprite sa intre in Romania

Opt automarfare cu deșeuri oprite sa intre in Romania

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră arădeni, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Arad, nu au permis intrarea în ţară a opt mijloace de transport încărcate cu peste 130.000 de kilograme de deșeuri, constând în haine şi mobilier second hand, pentru care șoferii nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege necesare transferului unor astfel de materiale.

În data de 17.06.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a opt automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand şi mobilier de la diferite societăți comerciale din Cehia, Germania și Austria pentru firme din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului General București din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu haine second hand și mobilier intr-o stare avansata de degradare, fiind de fapt deşeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege. În total, în cele opt vehicule erau transportate 130.588 de kilograme de deşeuri.

În toate cazurile, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.

2 COMENTARII

  1. Pai daca pentru parlamentari Romaniei aducerea gunoiului din alte tari in tara lor si a noastra nu a fost si nu este o problema atunci”oaneni de afaceri”din Romania aduc gunoi in continuare,ltfel dadeau ei(parlamentari) o lege cum ar fi;daca eu”afaceristul Roman sau strain”am fost prins odata ca aduc gunoi atunci gunoiul inapoi de unde a venit si o amenda 1000 de euro pe tona de gunoi pentru importator,iar daca acelasi”om de afaceri”a fost prins a doua oara atunci gunoiul inapoi si o amenda de 10000 de euro pe tona dar nu mai mica de un milion de euro indifirent de cantitatea de gunoi adusa in tara,pentru ca importatorul a stiut ce face decand a fost prins prima data dar a continuat sa sfideze legea tari si sa polueze mediul intentionat nu din greseala,scuza pe care a avuto la prima abatere.
    Asta este o idee pe care am dato ca exemplu;daca parlamentari dau legi mai dure pentru protectia mediului din Romania decat cele care sunt astazi nu o sa ii condamne Uniunea Europeana ba dincontra,iar daca”oameni de afaceri”incalca legea si dupa ce le confisca statul totul atunci amenzi si mai mari si puscarie,ca doar Romania nu este o tara fara caini aflata la mana afaceristilor fara nici un scrupul care importa gunoi la container si exporta paduri tot la container asa cum au descoperit vamesi din portul Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.