Acasă Actualitate Opt persoane se află în continuare în închisoare la Chișinău

Opt persoane se află în continuare în închisoare la Chișinău

DISTRIBUIȚI

Opt persoane se află în continuare la penitenciarul numărul 13 din Chișinău, din 106 câte se aflau săptămâna trecută în arest preventiv pentru participarea la proteste, a declarat șeful Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Ana Racu, citată de postul de radio Europa Liberă în pagina online.
În conformitate cu deciziile pronunțate de Curtea de Apel Chișinău în perioada
15 – 17 aprilie, au fost eliberate din penitenciar 98 de persoane, care au fost supuse arestului preventiv fiind bănuite de săvârșirea de jafuri și dezordine în cadrul protestelor de la 7 aprilie.
Cei rămași în arest fie au antecedente penale, fie sunt considerați organizatori ai dezordinilor în masă, a precizat ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru, care nu a făcut publice numele acestora.
Potrivit postului de radio Europa Liberă, există informații despre patru persoane care sunt cercetate ca fiind organizatori ai protestelor: liderul Mișcării Acțiunea Populară, Sergiu Mocanu, omul de afaceri Gabriel Stati, Aurel Marinescu și preotul ortodox Johnattan Jerusalayem Netanyahu, deținător de dublă cetățenie, română și americană.
Mandatul de arest al lui Sergiu Mocanu expiră la 3 mai și acesta este deținut în penitenciarul numărul 13 din Chișinău. În același penitenciar se află omul de afaceri Gabriel Stati și partenerul său de la compania ASCOM, Aurel Marinescu, arestați pentru 30 de zile. Pe numele acestora ar exista două capete de acuzare: organizarea dezordinilor în masă și tentativă de uzurpare a puterii de stat.
În privința altui presupus organizator al protestelor, preotul Johnattan Jerusalayem Netanyahu, probele pe care se bazează acuzarea sunt câteva hărți ale orașului Chișinău, fotografii ale unor clădiri și câteva sticle cu substanțe inflamabile găsite la domiciliul acestuia. Preotul, care slujea la biserica Sfântul Gheorghe din Chișinău, subordonată Mitropoliei Moldovei, a respins aceste acuzații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.