Acasă Actualitate Oxford Analytica: Iohannis erodează democrația și folosește serviciile pentru a-și menține puterea

Oxford Analytica: Iohannis erodează democrația și folosește serviciile pentru a-și menține puterea

DISTRIBUIȚI

Cunoscutul think-thank britanic Oxford Analytica a realizat o analiză critică la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, în care arată că popularitatea şefului de stat este în cădere liberă şi că se bazează tot mai mult pe serviciile de informaţii pentru a-şi menţine puterea.

Analiza citată susţine că Iohannis a pus la cale ruperea coaliţiei PNL-USR şi constituirea coaliţiei PNL-PSD, arătând că „cea mai importantă victimă a fost lupta împotriva corupţiei la nivel înalt”, potrivit G4Media. „Iohannis vorbeşte puţin, iar apariţiile sale publice s-au diminuat constant. Consilierii săi se ţin departe de ochii lumii şi se crede că provin din domeniul afacerilor şi din lumea serviciilor de informaţii”, se mai arată în analiză, potrivit G4Media.

”Guvernul Ciucă, în funcție de opt luni, se străduiește să guverneze în mod eficient și depinde de sprijinul unei mass-media semi-captive și al serviciilor de informații. Iohannis renunță la rolul său de mediator între organele de stat și între stat și societate. Temerile sunt tot mai mari că un sistem dezordonat, uneori haotic, dar identitar pluralist, este înlocuit cu o versiune monolitică în care corupția și ineficiența continuă să prospere, dar fără controale și echilibre semnificative.

Citește integral la G4Media.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.