Acasă Actualitate Palatul de Justitie, focar de infectie pentru magistrati

Palatul de Justitie, focar de infectie pentru magistrati

DISTRIBUIȚI

Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, a declarat ca judecatorii si personalul auxiliar de la Judecatoriile sectoarelor 1, 2, 4 si 5 trebuie mutati, intrucat -s-a descoperit o ciuperca-, ce ataca dosarele, iar unii magistrati si grefieri s-au imbolnavit.

Cele mai multe cazuri de imbolnaviri s-au semnalat la instanta Judecatoriei sectorului 2. Trei grefieri si doi judecatori au probleme de sanatate cauzate de mediul in care isi desfasoara activitatea, a declarat judecatorul Marcel Gavris, purtatorul de cuvant al Judecatoriei sectorului 2. Infectii ale faringelui, herpesuri, panaritiu (inflamatie de natura infectioasa, localizata la degete), demodex (un parazit care provoaca eruptii ale pielii), acestea sunt diagnosticele puse de medici in cazurile identificate la Judecatoria sectorului 2.

-Demodex folicularis este un parazit care poate fi transmis de sobolani, asa mi-au spus medicii-, declara judecatoarea a carei fata este afectata de boala. O alta judecatoare continua sa lucreze, in ciuda panaritiului, cu degetele bandajate, punand mainile pe dosarele care au imbolnavit-o.

Timp de 10 zile, grefierul Laurentiu Madulascu nu s-a putut hrani din cauza unei infectii la nivelul gurii, medicii spunandu-i, in prima faza, ca are o infectie faringiana. Grefierul urmeaza sa fie suspus unor alte teste, pentru a se stabili daca boala sa este de natura contagioasa.

Din lipsa de spatiu, multe din dosare sunt puse pe jos, pe unde merg sobolani, aceste documente trecand ulterior prin mainile arhivarului, grefierului, judecatorului, avocatului si justitiabilului.

Judecatorul Marcel Gavris afirma ca Ministerul de Justitie a fost informat despre problemele de sanatate ale magistratilor si grefierilor, institutia comunicand ca in doua-trei luni vor fi mutate sediile din Palatul de Justitie, situat pe cheiul Dambovitei.

Apel pentru renovarea Palatului de Justitie

Asociatia Magistratilor din Romania a lansat, in urma cu doua saptamani, un apel pentru strangerea fondurilor necesare consolidarii si repararii Palatului de Justitie, una dintre cele mai frumoase cladiri din Romania, suma necesara fiind de 1.200 miliarde de lei.

Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, sustine ca nu fondurile ar fi problema repararii Palatului de Justitie, ci aceea ca, mai intai, trebuie mutati judecatorii si personalul auxiliar din cladire. Magazinul Junior, preluat de Ministerul Justitiei pentru amenajarea sediilor Curtii de Apel Bucuresti si Tribunalul Capitalei, ar putea fi gata la sfarsitul lunii iulie, anul 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.