Home Actualitate „Panoramă a deșertăciunilor”, Olivia Steer a fost amendată pentru discriminarea medicilor

„Panoramă a deșertăciunilor”, Olivia Steer a fost amendată pentru discriminarea medicilor

DISTRIBUIŢI

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis sancţionarea fostei prezentatoare TV Olivia Steer, anti-vaccinistă agresivă  pentru ”atingerea dreptului la demnitate a categoriei profesionale a medicilor”, din cauza unei postări pe Facebook din timpul pandemiei.

„În 21 aprilie 2021, sesizam Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la o postare realizată pe Facebook în data de 3 aprilie 2021 de către dna. Olivia Steer Moisescu, material care conținea, printre altele, o serie de afirmații de tipul „(…) Dacă te doare în cot că morții sînt declarați toți, în mod mincinos, morți de covid, (…)!
Dacă nu te revoltă că, la ATI, pacienții cu Covid mor legați de pat, sufocați, înfometați și însetați, uciși de protocoalele OMS ale morții, cu complicitatea criminală a eroilor din linia întîi (…)”.
Colegiul Medicilor din România a considerat că, prin mesajul promovat, se aduce atingere dreptului la demnitate personală a unei categorii sociale distincte, în cazul de față fapta fiind îndreptată asupra medicilor. În plus, mesajul a urmărit și încurajarea a cât mai multor cetățeni să ia atitudine prin proteste și manifestări publice împotriva personalului medical care lucra în condiții excepțional de grele, pentru a limita efectele pandemiei. Acestea au fost argumentele pe care le-am înaintat către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, care a emis o decizie în favoarea CMR. Menționăm că decizia stabilește aplicarea unei amenzi contravenționale în valoare de 5.000 lei, precum și publicarea unui rezumat al hotărârii pe pagina de Facebook a părții reclamate și poate fi contestată în instanță.”, anunță Colegiul Medicilor din România.

În anul 2019, invitați în cadrul emisiunii Vorbește lumea, de la Pro TV, Olivia Steer și medicul pediatru Mihai Craiu au avut un dialog spumos pe care vă recomandăm să-l vizionați la finalul articolului. Întrebarea pe care orice om de bun-simț și-o pune este: cum să accepți tu, prezentatoare TV, cu studii juridice, să porți un dialog despre domeniul medical cu un specialist pediatru? Cum? Câtă minte poți să ai?

Dr. Vasi Rădulescu într-o postare pe Facebook a recomandat oamenilor să nu uite imaginea din fotografie: „Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. În stânga avem o tanti umflată cu pompa de TV, cu privire sfidătoare, mestecând gumă, aberând pe teme medicale, întrerupând partenerul de dialog la fiecare trei secunde cu tot felul de bălării. În dreapta îl avem pe Craiu Mihai, un medic senzațional și un om minunat, plin de bun simț, smerenie, tobă de carte, ce stă de dimineața până seara în spital și mai găsește timp și pentru educație medicală. Cred că întâlnirea de azi a fost necesară. La fel și imaginea asta. Să nu le uitați.”, a prescris medicul pe Facebook.

Scriitorul Mircea Cărtărescu a descris-o și el pe Olivia Steer într-o postare pe Facebook, ca pe o „panoramă a deșertăciunilor”. „Nu mă-ndoiesc că s-ar lăsa arsă pe rug pentru ideile ei. (…) Nu cred că oameni ca ea trebuie blamați, ci priviți cu tristețe, asemenea celor ce cad victimă sectelor religioase, fanatismelor politice, teoriilor conspirațiilor. (…) Dacă susții că americanii n-au pus piciorul pe lună, nu se-ntâmplă nimic. Dacă crezi că Elvis trăiește, poți face oricâți prozeliți vrei. Dar dacă spui că vaccinurile sunt nocive, oamenii care te cred își condamnă copiii la boli și la moarte.”

Dar cum o mie de vorbe doi bani nu fac, priviți emisiunea AICI.

Citește și AUDIO: Olivia Steer și-a închis pagina de Facebook după ce un cercetător i-a compus o melodie

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.