Acasă Actualitate Parchetul General a preluat dosarul fostului șef de poliție care a mințit...

Parchetul General a preluat dosarul fostului șef de poliție care a mințit medicii și a infectat 10 persoane

DISTRIBUIȚI

Parchetul General a preluat dosarul bărbatului cu coronavirus internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Parchetul General a deschis dosar penal pentru ” divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, întrucât au apărut în spaţiul public discuţii din cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, înainte de a fi decizii finale.

În cursul zilei de joi, 12 martie 2020, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost preluat dosarul înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor care-l vizează pe bărbatul internat iniţial la Spitalul ”imitrie Gerota”.

”O persoană, infectată cu Covid-19 şi internată la Spitalul de urgenţă ”Dr. Dimitrie Gerota”, nu a anunţat autorităţile că a efectuat deplasări în afara ţării şi cu privire la destinaţia avută. Întrucât nu a luat măsuri de autoizolare la domiciliu şi a intrat în contact cu mai multe persoane, unele dintre acestea au fost la rândul lor infectate cu acest virus”, a transmis Parchetul General.

”La data de 10 martie 2020, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, faptă prev. de art. 304 alin. (1) din Codul Penal, ca urmare a apariţiei în mass-media a unor informaţii referitoare la conţinutul Hotărârii nr. 8 din data de 9 martie 2020, emisă de Ministerul Afacerilor Interne-Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, informaţii a căror transmitere a creat o stare de panică şi confuzie la nivel naţional, în contextul creşterii răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul României”, a transmis, joi, Parchetul General.

Procurorii au precizat că, în cursul zilei de 9 martie 2020, în intervalul orar 13:00-14:35, în timp ce la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a avut loc şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României au fost divulgate, fără drept, în spaţiul public, informaţii confidenţiale care erau în curs de analizare şi aprobare de către acest grup de specialişti din cadrul MAI-DSU.

”Astfel, la momentul divulgării, Hotărârea nr. 8 din data de 9.03.2020 nu prezenta forma finală, cu toate modificările adoptate ulterior, şi nu era aprobată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), în conformitate cu prevederile art. 8 ind. 2 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, care s-a întrunit în şedinţă la orele 16:00, fiind afectat modul de comunicare a unor informaţii corecte şi asumate de către instituţiile publice abilitate să facă astfel de comunicări, astfel încât să nu se creeze stare de panică şi confuzie la nivel naţional în contextul creşterii răspândirii virusului COVID-19 pe teritoriul României”, a mai transmis Parchetul General.

 

1 COMENTARIU

  1. Hai parchetule condamna-l pe fostul politist la plata costurilor legate de tratamentul tuturor oamenilor care au fost infectati din cauza lui,stabiliti si pierderile cauzate de inchiderea spitalului sa le plateasca si pe astea si daca bolnavi vor sa ceara daune in civil pentru ca au suferit din cauza acestui om sa plateasca si acolo,daca doamne fereste moare cineva atunci nu stiu daca ajung doar bani.
    Caci nici daca cei care cunosc legea si nu o respecta nu sunt pedepsiti atuci cum sa ii pedepsiti pe romani care erau muncitori in Italia si intorsi in Romania nu au stat in locuinte asa cum ar fi trebuit ci au iesit din casa fara sa aiba voie.
    Si uite asa pune Virusul asta stapanire pe Romania de o sa ajungem mai rau decat Italieni pentru ca Sistemul medical din Romania nu este la acelasi nivel cu cel Italian ca dotare nici personal medical nu este acelasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.