Acasă Actualitate Parchetul General: Alina Gorghiu este cercetată penal pentru fals și uz de...

Parchetul General: Alina Gorghiu este cercetată penal pentru fals și uz de fals

DISTRIBUIȚI

Juna liberalo-libertină, Alina Gorghiu, pare să fi intrat de ceva vreme în atenția procurorilor pentru ceva mișmașuri legate de calitatea de mediator pe care Alinuța cea-cu-vino-ncoace și-a dorit-o arzător. Și, după cum știm din relatările anterioare ale ziarului „Curentul“, Alinuța obține ceea ce își dorește. Dotată cu ceva frumusețe, mai puțină inteligență dar cu o dorință de parvenire pe scara socio-politică care l-ar lăsa mut de invidie chiar și pe Dinu Păturică, tânăra fecioară de 31 de ani a învățat că ascensiunea politică se realizează mai degrabă prin relațiile cu colegii  mai înstăriți politic decât prin „munca în teritoriu“. După ce a făcut ravagii prin partid, atingându-și de fiecare dată țelurile grație lui Mihai Voicu și Bogdan Olteanu, focoasa tecuceană a crezut că poate face același lucru și cu „titlurile nobiliare“ din domeniul justiției. „Păi dacă tot e oarbă zeița justiției – Themis – poate nu o vedea nici combinațiile mele“, și-o fi șoptit în barbă Alinuța. Așa se face că deputatul PNL Alina Gorghiu este în prezent cercetată penal de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fals, uz de fals, într-un dosar în care sunt implicați mai mulți mediatori, după cum ne-au precizat în exclusivitate reprezentanții Parchetului: „Ca urmare a solicitării dumneavoastră adresate instituției noastre, vă comunicăm faptul că dosarul la care faceți referire, privind pe Gorghiu Alina și alții, a fost înregistrat pe rolul Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție“.
Potrivit unor surse neoficiale, Alina Gorghiu este cercetată în dosarul menționat alături de Mihai Ghervase, Zeno Sustac, Claudiu Ignat, Anca Elisabeta Ciucă – Președintele Consiliului de Mediere, Raluca Anton – Șef serviciu și Ioana Bara – Consilier Juridic.

Fabrica de diplome

Concret, în luna aprilie 2009, Mihai Ghervase, patronul unei școli de formare a mediatorilor, a eliberat mai multe diplome, pentru Alina Gorghiu, Zeno Sustac și Claudiu Ignat, fără ca aceștia să fi participat la cursuri. Ba mai mult, potrivit sursei citate, Claudiu Ignat era înregistrat și ca formator la respectivele cursuri, la care figura și ca învățăcel. Respectivele diplome urmau să fie folosite de către cei doi mediatori și de deputata liberală pentru a accede la alegerile pentru Consiliul de Mediere, forul care se ocupă de formarea mediatorilor și de reprezentarea acestora. În ceea ce o privește pe Alinuța, ziarul „Curentul“ a arătat într-o ediție trecută că deputatul era direct interesat de un astfel de loc în Consiliu, deoarece ea însăși este directoarea unei școli de formare a mediatorilor și astfel ar fi putut obține anumite beneficii. Pe de altă parte, potrivit sursei citate, în același dosar mai sunt cercetate și Anca Elisabeta Ciucă, Raluca Anton și Ioana Bara pentru săvårșirea infracțiunilor de omisiunea sesizării organelor judiciare și favorizarea infractorului în ceea ce-i privește pe cei mai sus menționați. Sursele noastre au precizat că cele trei doamne ar fi știut despre diplomele mediatorilor obținute pe sub månă și cu toate acestea nu au făcut nimic în acest sens, deși erau autorizate. Deși Alinuța nu a obținut postul mult dorit în Consiliu, fapta de fals și cea de uz de fals au fost săvårșite, motiv pentru care procurorii investighează acum acest caz.
Având în vedere că Alinei Gorghiu nu i se aplică prevederile răspunderii ministeriale, aceasta nefiind membră a Guvernului, urmărirea penală se poate desfășura fără un eventual acord al Parlamentului.

Alina Gorghiu va face și ea o plângere penală pentru denunț calomnios

În replică la acuzațiile ce i se aduc, deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat că „sezizarea Parchetului a fost făcută de Tudor Tatu, care este un campion al plângerilor penale împotriva mediatorilor“. De altfel, din cauza acestui comportament, Tudor Tatu a fost exclus, acum câteva luni, din meseria de mediator, după cum a precizat Gorghiu. Aceasta a adăugat că majoritatea plângerilor depuse de Tatu au fost soluționate cu NUP. Totodată, deputatul a explicat că va lăsa Parchetul să-și facă treaba, și după ce dosarul se va soluționa va face o plângere penală împotriva lui Tatu pentru denunț calomnios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.