Acasă Actualitate Parchetul militar a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă după prăbușirea...

Parchetul militar a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă după prăbușirea MIG-ului

DISTRIBUIȚI

În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, și de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal.

Accidentul care s-a produs pe raza județului Călărași a avut drept consecință decesul pilotului aeronavei ce aparținea unei unități militare.

Procurorii militari ai Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au efectuat în cauză cercetarea la fața locului împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IPJ Călărași — Serviciul Investigații Criminale și criminaliști din cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, dispunând în continuare efectuarea expertizelor specifice.

Aici puteți citi mai multe despre pilotul decedat.

Foto: Sputnik

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.