DISTRIBUIȚI
noi obligații

Un proiect de lege depus inițial pentru reglementarea regimului mașinilor cu volanul pe partea dreaptă le-a oferit parlamentarilor de la PNL, PSD, USR și UDMR ocazia să impună printr-un consens rar întâlnit noi obligații tuturor medicilor români. Astfel, înainte de orice examinare a pacientului medicul va fi obligat să îl întrebe pe acesta dacă are permis de conducere pentru că va avea obligații noi. Astfel, în proiectul de lege pe care îl puteți consulta AICI și care a primit deja avizul Comisiei juridice din Camera Deputaților, urmând să intre la vot în plen, se dorește ca

„(6) Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului Sănătății emis conform alin. (2), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată prevăzută la alin. (4), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului. Biletul de trimitere va fi comunicat conducătorului, de îndată, prin orice mijloc de comunicare prevăzut în Codul de procedură civilă.”, scrie în proiectul de act normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.
(6^2) În cazul în care, în termen de 30 de zile de la data comunicării biletului de trimitere în condițiile alin. (6), medicul trimițător nu este înștiințat de către unitatea de asistență medicală autorizată asupra rezultatului examinării, acesta este obligat să comunice poliției rutiere pe a cărei rază teritorială acesta își desfășoară activitatea numele, prenumele și CNP-ul persoanei” care a fost trimisă la examinare medicală conform art. (6).

Totodată, se instituie contravenție nerespectarea de către medic a articolului (6) și a (6^2), sancțiunea aplicabilă fiind amenda între 1710 lei și 3800 de lei (între 9*10%*salariul minim brut și 20*10%*salariul minim brut) multiplicată cu numărul de pacienți omiși de la notificări.

Astăzi doar medicul de familie are această obligație. Vă dați seama cum va fi dacă intră în vigoare această lege? Fiecare pacient identificat cu o astfel de problemă va fi notificat și de medicul specialist și de cel de familie care va afla și el diagnosticul specialistului, pentru aceeași problemă conform procedurii de mai sus. Apoi fiecare din medicii români va trebui să țină o evidență a notificărilor după modelul Codului de Procedură Civilă pe care trebuie să-l citească, să mai lase cărțile de medicină sau să-și angajeze propriul grefier!
Mare-i grădina lui Dumnezeu și pare plină de parlamentari! Exemplificăm cu autorii amendamentelor:
PNL: Vasile Varga, Cupșa Ioan, Schelean-Șomfelean Valeria-Diana, Bode Lucian
PSD: Florin Iordache, Ciprian Nica, Ioan Munteanu, Cristian Dumitrescu, Marin Gheorghe
USD: Dehelean Silviu
UDMR: Bende Sandor

3 COMENTARII

  1. SA FURE, SA CORUPA, SA FIE CORUPTI SI VOR FI PROTEJATI. VICTIIMELE VOR APLICA OMERTA ALTFEL VOR FI PEDEPSITE DE LEGE.
    OARE CONSILIERII ISRAELIENI AU CONCEPUT TOATE ASTEA?

  2. Da,sa ramana pe sosele doar cocalarii cu BMW,AUDI si MERCEDES,ca aia sfideaza legea si sunt sanatosi tun.Evident ca nu ma refer la TOȚI posesorii acestor marci de mașini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.