Acasă Actualitate Pe Avocatul Poporului nu-l interesează soarta medicilor, ci firmele de medicamente

Pe Avocatul Poporului nu-l interesează soarta medicilor, ci firmele de medicamente

DISTRIBUIȚI

Instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.
Funcția este ocupată politic de Victor Ciorbea care recent s-a întâlnit cu președintele Colegiului Medicilor din România, domnul doctor Gheorghe Borcean și cu domnul doctor Nicolae Ionică, membru al Colegiului.

În cadrul întâlnirii nu s-a discutat, așa cum ne-am fi așteptat, situația nefuncționării cardului de sănătate, salarizarea rușinoasă a mediciilor sau condițiile din spitalele românești. S-au discutat „aspecte legate de condițiile speciale privind participarea la concurs pentru ocuparea posturilor de medici din cadrul Departamentului pentru prevenirea torturii în locurile de detenție. S-a convenit, totodată, organizarea unui program de pregătire profesională pentru personalul din cadrul Departamentului pentru prevenirea torturii în locurile de detenție și pentru medicii-colaboratori ai departamentului”, după cum a comunicat presei Avocatul Poporului.
Bineînțeles că nici deținuții nu mai pot fi ținuți la limita dezumanizării în pușcării că nu mai suntem pe vremea lui Vișinescu dar oare nu ar fi trebuit ca Avocatul Poporului să se preocupe mai întâi de sistemul sanitar? Să se implice în rezolvarea revendicărilor medicilor?

Ba mai mult, Victor Ciorbea are altă grijă acum: s-a întâlnit cu un avocat, reprezentant al Asociației Farmaciilor cu Depozite Farmaceutice Mici și Mijlocii și al altor farmaciști care i-a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curții Constituționale a României cu excepția de neconstituționalitate a art. 800 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, introdus prin Legea nr. 132/2014 de aprobare a O.U.G. nr. 2/2014, ce reglementează, între altele, distribuția de medicamente.

Adică „(2) Persoanele juridice autorizate să elibereze medicamentele către populaţie nu pot, conform legislaţiei naţionale, să desfăşoare şi activitate de distribuţie angro de medicamente”, prevedere ce urmează să intre în vigoare la 31 martie 2016.

Oare cum afectează această prevedere drepturile și libertățile persoanelor fizice, fiind vorba în mod evident doar de persoane juridice în aliniatul respectiv?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.