Acasă Actualitate Pe cine minte Ministerul Sănătății: pe medici și pacienți sau pe Uniunea...

Pe cine minte Ministerul Sănătății: pe medici și pacienți sau pe Uniunea Europeană?

DISTRIBUIȚI

Din luna august anul trecut, ministerul Sănătății nu mai publică veniturile nete așa cum prevede art.33 din Legea 153/2017 tocmai pentru ca angajații din sistem să nu mai vadă câte mii de Euro încasează niște funcționari care le-au făcut mereu probleme, pentru Sorina Pintea legea părând a fi opțională, nu obligatorie. Opțională pare și seriozitatea ministerului. Ieri am publicat extrase din documente de pe site-ul ministerul Sănătății în care se reliefează că abia în următoarele 18 luni se va „traduce materialul necesar pentru susţinerea examenului de specialitate la nivel european”, iar „nivelul pregătirii rezidenților este suboptimal”.

Medicul Emil-Octavian Iosef ne-a explicat că „la cerere, ministerul Sănătății eliberează Certificatul de medic specialist care atestă formarea conformă în una din specialitățile listate pentru România de DIRECTIVA 2005/36/CE A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI din 7 septembrie 2005 privind recunoașterea calificărilor profesionale, adică atestă faptul că pregătirea în rezidențiat în România este conformă cu normele UE”.

Asta în timp ce pe site-ul aceluiași minister sunt documente care atestă că nu este. Vă dați seama ce inconștienți zac în acest minister? Cum își bat joc de medicii români încă de la examenul de rezidențiat unde sunt admiși tinerii medici dar nu au toți locuri și rămân șomeri, continuând cu examenul de specialitate unde unii dau câte 100 de euro lui madam Sburlea care le moșmondește numele ca să cadă la comisia care trebuie și apoi după ce reușesc să plece în străinătate să uite de acești nenorociți care le-au mâncat ani din viață, îi ajung din urmă imbecilitățile sistemului.
Dar așa e când timp de 29 de ani foștii comuniști, transformați în FSN-ul rupt în PD și PSD ne-au condus. V-au crescut salariile și puteți să trăiți mai bine? Vreți să plecați în Vest să deveniți celebri pe plan mondial? Vă rezolvă dinozaurii aruncând asupra voastră îndoiala: sunteți un fel de medici dar nu conformi cu UE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.