Acasă Actualitate Pe Kovesi care a ajuns în pole position pe merit, Dăncilă și...

Pe Kovesi care a ajuns în pole position pe merit, Dăncilă și România ei au faultat-o. De ce ar trebui susținută Plumb acum?

DISTRIBUIȚI
Premierul Viorica Dăncilă a cerut, luni seară, tuturor europarlamentarilor să susţină candidatura Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european, acest lucru fiind „în interesul României”. „Cred că mesajul de unitate trebuie să fie cel care trebuie avut în vedere în perioada următoare”, a spus Dăncilă. PNL și USR_PLUS au anunțat deja că nu o vor vota pe dubioasa Plumb.
Raluca Prună, fost ministru al Justiției, a reacționat la apelul premierului, făcând trimitere la faptul că Guvernul Dăncilă nu a susținut candidatura lui Kovesi la șefia Parchetului European. „Pe Kovesi care a ajuns în pole position pe merit, Dăncilă și România ei au faultat-o. Adormise mândria de român, atât de tare că România lui Dăncila a făcut istorie faultând cu repetiție, în Parlament și în Consiliu, pe propriul cetățean pe nume Kovesi. De ce ar trebui susținută Plumb acum?”, întreabă retoric fostul ministru al Justiției.
„Viorica Dancila e tot mai sigura pe ea. Vorbeste liber tot mai bine, fara agramatisme fatise. Continutul tot prost a ramas. E continutul lui Dragnea, de al carui nume PSD vrea sa uite. Mostenirea Dragnea e programul de guvernare. Untouchable. Ca si patriotismul acesta contorsionat, a la PSD, cu mandria de a fi roman. Sugestia lui Dancila ca toti deputatii romani din EP ar trebui sa sustina propunerea de comisar european facuta de un guvern PSD lamentabil dupa toate standardele e o astfel de contorsionare. Pe Kovesi care a ajuns in pole position pe merit, Dancila si Romania ei au faultat-o. Adormise mandria de roman, atat de tare ca Romania lui Dancila a facut istorie faultand cu repetitie, in Parlament si in Consiliu, pe propriul cetatean pe nume Kovesi.
De ce ar trebui sustinuta Plumb acum? Ca e desemnata de PSD? De incredere? Eficienta? Competenta? Indeplineste candidata Plumb criteriile din Tratat pentru o astfel de desemnare? Fleacuri. Trebuie sustinuta ca asa vrea PSD care da ora exacta a patriotismului de rit nou, in famiglie.
Astfel de sustinere explica mirajul in politica pe care PSD inca il exercita: nu lasa pe nimeni pe drum, rasplateste serviciile. Ale fiecaruia, la timpul cuvenit.”, scrie Raluca Prună pe Facebook.
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat pe 12 iulie că nu o va susține pe Laura Codruța Kovesi pentru preluarea șefiei Parchetului European: „Opinia mea personală este că fiecare trebuie să îşi lămurească anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acest lucru ar fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există anumite aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că este oportună o susţinere.”, acordând pentru The Guardian un interviu în acest sens. Dăncilă a subliniat că Laura Codruța Kovesi are probleme judiciare nelămurite în țară, iar dacă va ajunge șef al Parchetului European, imaginea României va avea de suferit.
„Nu se știe dacă sunt reale, este doar o ipoteză. Doar că imaginea României va fi afectată iar eu îmi doresc ca imaginea țării mele să fie una foarte bună”, a explicat agramata pentru The Guardian. Menționăm că Dăncilă nu vorbește nicio limbă străină deși și-a trecut în CV că vorbește emgleză și franceză.
Dăncilă însă doar pentru Kovesi e ciumă, pentru Plumb e mumă: nu i se pare că Rovana Plumb care a fost salvată în Parlament în cazul Belina de cererea DNA ar afecta imaginea României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.