Acasă Actualitate Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIȚI

In pronuntare

Magistratii Comisiei speciale de cercetare a averilor demnitarilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au hotarat, ieri, sa nu sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocata familiei Nastase. Aparatorul Anca Diculescu Sova a declarat, ieri, ca magistratii au pus in discutie modul de sesizare a instantei, sens in care avocatul ridicase in prealabil o exceptie. -Dana Nastase a dobandit in mod licit averea, pentru ca mostenirea este protejata in Constitutia Romaniei. Ea nu poate fi cercetata in temeiul Legii 115/1996 pentru ca este vorba de un bun propriu si opereaza prezumtia de legalitate-, a spus Ana Diculescu Sova. Magistratii au ramas in pronuntare asupra acestei noi exceptii invocate de aparatorul familiei fostului premier.

Avansare

Singurul ofiter superior al IGPR care a fost avansat cu ocazia zilei Politiei Romane este comisarul sef Gheorghe Popa, care a devenit chestor. Popa este adunct al sefului Inspectoratului General al Politiei Romane. El a fost inainte de numirea in aceasta functie director al Institutului Criminalistic din cadrul IGPR, fiind expert in traseologie, balistica, dactiloscopie si grafica. Noul chestor este autorul a patru inovatii recunoscute la nivel international, cea mai importanta referindu-se la relevarea seriilor pilite de pe suprafete metalice. Alaturi de el alti 250 de ofiteri si peste 200 de agenti au fost avansati in grad la zi aniversara.


Infractori

Politia a prins trei tineri din Valcea care extrageau bani de pe carduri falsificate din mai multe bancomate aflate in Brasov. Dupa interogatorii, cei trei infractori au acceptat sa coopereze si, astfel, oamenii legii au prins alti trei tineri care doreau sa plece in Thailanda pentru a extrage de acolo bani de pe carduri furate. Gratie ajutorului dat de primii infractori prinsi, politistii au pus mana pe a doua echipa de -carderi- chiar pe aeroport, acestia avand disimulata aparatura intr-un casetofon. Cei sase, care actionasera si in state ca Brazilia, Spania si Italia, organizau adevarate -turnee infractionale-, dupa cum se arata intr-un comunicat al IGPR. Tinerii luau cate 300 de carduri false si plecau cu masina pentru a scoate bani de la bancomatele pe care le intalneau in cale.


Captura

Doi cilieni care doreau sa introduca in Romania o importanta cantitate de cocaina au fost arestati la Aeroportul International Otopeni. Cei doi aveau patru kilograme de cocaina ascunsa in crose de golf si batoane de ciocolata. Cei doi au declarat ca marfa, a carei valoare pe strada poate atinge 400.000 de euro, era a lui Dorel Valeriu Popa, urmarit international de autoritatile de la Bucuresti. El are de executat 25 de ani tot pentru trafic de droguri. Popa este sotul fostei secretare a senatorului Vasile Duta. Din reteaua sa facea parte atat sotia, cat si mama sa de aproape 60 de ani.

Propunere


Andrei Marga, fost ministru al educatiei, a fost propus de reprezentantii unor institutii internationale pentru functia de rector al Universitatii Natiunilor Unite. Potrivit unui comunicat al Universitatii -Babes-Bolyai- din Cluj-Napoca, Universitatea Natiunilor Unite (United Nations University) functioneaza la Tokyo, sub auspiciile ONU, cu finantare japoneza si internationala. Postul de rector a devenit vacant si a fost lansata o competitie internationala pentru ocuparea acestuia. Cel care va fi ales pentru functie trebuie sa comunice in cel putin trei limbi de mare circulatie, sa aiba experienta manageriala, sa intruneasca un sprijin international, astfel incat sa asigure o finantare anuala de peste 50 milioane dolari si sa aiba capacitatea de a elabora si promova un program de cercetare stiintifica puternic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.