Home Actualitate Pe scurt

Pe scurt

DISTRIBUIŢI

Clasare

Comisia de disciplina pentru judecatori a CSM a decis ieri clasarea actiunii disciplinare declasate impotriva judecatoarei Maria Tripadus, suspectata ca ar fi avut o -conduita inadecvata a criteriilor de competenta si etica profesionala cerute de exercitarea profesiei de magistrat, de natura sa afecteze buna administrare a actului de justitie- in timpul procesului lui Dinu Patriciu. Incepute pe 28 februarie a.c., verificarile in cazul Tripadus – care a respins propunerea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu – vor continua, Inspectia CSM urmand sa stabileasca daca a existat vreun motiv de incompatibilitate, respectiv vreun interes personal, intre judecator si solutionarea cererii DIICOT de arestarea preventiva a lui George Stephenson si Colin Hart.


Respingere

Curtea de Apel Bucuresti a respins ieri cererea de eliberare pe motive de sanatate a omului de afaceri Omar Hayssam, in dosarul privind rapirea jurnalistilor romani. Avocatii lui Omar Hayssam au sustinut in fata judecatorilor ca sirianul este grav bolnav si de aceea nu poate suporta regimul din inchisoare sau participa la sedintele de judecata. Diagnosticat cu cancer la colon de gradul 3, fapt pentru care a fost operat spitalul Penitenciarului Rahova, Omar se afla acum internat sub paza la Institutul Oncologic Bucuresti.


Amanare

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis ieri amanarea pentru data de 10 aprilie a.c. a recursului formulat de procurori DIICOT la hotararea instantei inferioare privind cercetarea in stare de libertate a lui Dinu Patriciu in dosarul Rompetrol. Motivul: amanarea a fost ceruta de reprezentantul Ministerului Public, care a motivat ca n-a avut timp sa formuleze in scris motivele de recurs. Reamintim ca in 27 martie a.c. TMB a respins ca nefondata propunerea de arestare preventiva a lui Dinu Patriciu, insa procurorii DIICOT au atacat decizia cu recurs. In acelasi dosar, procurorii DIICOT au solicitat instantei de judecata emiterea unor mandate de arestare preventiva si pe numele asociatilor lui Patriciu, George Philip Stephenson, respectiv Colin Richard Hart, ambii acuzati de savarsirea mai multor infractiuni economice.

Disponibilizari

Un numar de 440 de angajati ai Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO) au depus cereri de disponibilizare, desi administratia intentiona reducerea personalului cu 550 de salariati, a declarat ieri directorul pentru resurse umane al SNLO, Cosmin Popescu.

Popescu a declarat, pentru corespondentul Mediafax, ca SNLO a incheiat perioada pe care o stabilise initial pentru depunerea cererilor de disponibilizare, fara ca numarul solicitarilor sa ajunga la cel programat, desi sumele compensatorii oferite la desfacerea unui contract de munca ajung la 20.000 de lei. Cartile de munca ale angajatilor care au depus pana acum cereri de disponibilizare vor fi inchise in aceasta luna, plata sumelor compensatorii urmand sa fie facuta in mai.

Retinere

Liderul interimar al PNG Gorj, Gheorghe Caralicea Marculescu, a fost retinut ieri de politistii gorjeni, sub acuzatia de inselaciune, urmand sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Gorj, inspector Ionut Tica, Caralicea, care a fost prefect de Gorj in perioada 1993-1996, este acuzat ca a emis in fals peste 70 de certificate de psihopedagogie pentru cursantii Colegiului Pedagogic din Targu-Jiu. Caralicea a fost directorul acestui colegiu dupa anul 2000, functie in care a mai fost cercetat pentru incasarea ilegala a unor taxe de la studenti, in cuantum de 18.000 de euro, procesul cu pagubitii fiind pe rol la Tribunalul Gorj.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.