Acasă Actualitate Pe urmele lui Nicușor Dan: România, cel mai bun rezultat la Olimpiada...

Pe urmele lui Nicușor Dan: România, cel mai bun rezultat la Olimpiada Internațională de matematică din 2000 încoace

DISTRIBUIȚI

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică.

„Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Câmpeanu greșește cu trei ani pentru că în anul 1999 România a ocupat locul al patrulea la nivel mondial.

Olimpiada Internațională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la inițiativa Societății de Științe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo. Au participat 105 țări. Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte țări europene!!
La nivel mondial, România a obținut locul 5.
Primele locuri au fost ocupate de China și Coreea, urmate de SUA și Vietnam. România a obținut 2 medalii de aur și 4 medalii de argint!
Medalii de aur au obținut Robert Dragomirescu cu 96.26% și David – Andrei Anghel cu 94.73%, medalii de argint au obținut Andrei Moldovan cu 88.61%, Vlad – Titus Spătaru cu 88.61%, Andrei – Giovani Chiriţă cu 88.61% și Radu – Andrei Lecoiu cu 85,88%
Felicitări celor 6 elevi români (3 elevi de clasa a X-a și 3 elevi de clasa a XI-a)! Felicitări profesorilor și coordonatorului Lotului de matematică al României – Conf. Dr. Cătălin Gherghe!
În anul 1987 România ocupa locul I pe națiuni, avându-i în lot pe Nicușor Dan, Andrei Moroianu, cumnatul lui Clotilde Armand, Liviu Suciu, Adrian Vasiu, Mugurel Barcău care au obținut medalii de aur cu punctaje de 100% și pe Bogdan Andreiu care obținut argint.
România a mai obținut locul I pe națiuni în 1959, 1978, 1985 și 1996.
Nicușor Dan a mai obținut și în 1988 medalie de aur cu punctaj maxim, România clasându-se pe locul doi pe națiuni.
Soțul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu a obținut medalie de aur cu punctaj maxim în 1991.
Cea mai joasă poziție pe care s-a clasat România a fost în anul 2018, poziția 33.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.