Acasă Actualitate Pedofilul Michel Sounalet, aparat de 30 de -personalitati-

Pedofilul Michel Sounalet, aparat de 30 de -personalitati-

DISTRIBUIȚI


Cei mai de -seama- pedofili straini descoperiti in Romania, in jurul carora s-a creat o adevarata isterie, dat fiind trecutul acestora si legaturile pe care le au la anumite niveluri ale puterii politice, risca sa cada intr-un ridicol desavirsit. Audiati in aceeasi zi la Tribunalul Iasi, Kurt Treptow si Michel Sounalet si-au sustinut, fiecare in parte, nevinovatia, reusind sa aduca si anumite dovezi in sprijinul celor spuse. Treptow sau prietenii sai aflati in libertate au reusit s-o convinga pe Tatiana Popovici sa-si asume intreaga vina pentru cele intamplate, iar Sounalet a fost sprijint de toate oficialitatile satului Popricani si ale Directiei de Protectia Copilului. In aceste conditii, in care probele autoritatilor sunt destul de -subtiri-, toata povestea risca sa cada in derizoriu, nelipsind mult pana cand procurorii sa-si ceara scuze in fata celor doi dezaxati.


Miting la tribunal

Procesul francezului Michel Sounalet a declansat un adevarat circ la Tribunalul Iasi, 30 de persoane fiind audiate, luni, de catre judecatori, in incercarea de a stabili daca acuzatiile de coruptie sexuala si perversiuni sexuale cu minori sunt reale sau nu. Spre deosebire de William Kurt Treptow si de Tatiana Popovici, care au fost introdusi in cladirea Tribunalului Iasi pe o usa laterala, pentru a fi feriti de ochii ziaristilor, Michel Sounalet a intrat in cladirea Palatului de Justitie pe usa din fata. Sounalet a fost asteptat de un numar mare de sustinatori, printre care directorul Centrului Cultural Francez din Iasi si primarul din Popricani, insotit de mai multi locuitori ai comunei. La primul termen in acest proces, 30 de persoane au fost chemate ca martori ai apararii, alaturi de Pintilie Penciuc, seful Directiei pentru Protectia Drepturilor Minorilor Iasi, si de fostul director al Centrului de plasament de la care provin copiii care sustin ca au fost agresati de Sounalet.

In rechizitoriul intocmit de procurori se precizeaza ca, in perioada 1997-2001, Michel Sounalet ar fi intretinut relatii sexuale cu cinci tineri de la fostul centru de plasament din comuna Popricani, in acest caz existand marturii ale celor cinci victime. Lovitura de teatru a zilei a fost insa ca unul dintre cei cinci acuzatori si-a schimbat declaratia, renuntand sa-l mai acuze pe cetateanul francez.

Un infractor cu antecedente grave

Michel Sounalet a venit in urma cu cativa ani in Romania ca reprezentant al unei fundatii franceze specializata in sprijinirea copiilor aflati in dificultate. Trecutul lui Sounalet este demn de un roman, acesta fiind condamnat de catre justitia franceza la nu mai putin de 36 de ani de inchisoare pentru o serie de infractiuni foarte grave, printre care si jaf armat. Dupa ce a stat aproape un sfert de veac prin inchisori, Michel Sounalet s-a -pocait-, devenind peste noapte un mare iubitor al copiilor, gata sa-si sacrifice si ultimii banuti in favoarea acestora. Cum a fost posibil ca un fost puscarias de drept comun, in cazierul caruia sunt trecute zeci de infractiuni, sa ajunga sa se ocupe de educatia unor copii orfani ramane un mister.

Moralitatea deosebita a a acestui -martir- este cea pe care, luni, au venit sa o apere conducatorii comunei Popricani. Pe langa aceste probe de moralitate, Michel Sounalet a incercat sa demonstreze ca este impotent, suferind de cancer de prostata, deci nu ar fi avut cum sa violeze copii din centrul de plasament. Ca si in cazul Treptow, acolo unde singura vinovata este, conform propriei marturisiri, Tatiana Popovici, si in cazul pedofilului francez dovezile autoritatilor sunt destul de -subtiri-. Dupa cum evolueaza lucrurile, nu ar fi exclus ca, in curand, sa vedem ca acuzatorii de azi ajung sa ceara scuze celor doi -nevinovati-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.