Acasă Actualitate Penalul Daniel Chițoiu are cele mai mari șanse de a deveni Viceguvernator...

Penalul Daniel Chițoiu are cele mai mari șanse de a deveni Viceguvernator al BNR post rămas liber în urma arestării lui Bogdan Olteanu

DISTRIBUIȚI

PSD și ALDE par că au criteriu principal de selecție la numirile pe funcții dosarul penal pentru corupție. Ai dosar la DNA, ești perfect pentru a deveni demnitar cu salariu de mii de EURO pe lună, mașină, diurnă și lux. Este și cazul lui Daniel Chițoiu căruia Camera Deputaților nu i-a aprobat urmărirea penală cerută de DNA. Chițoiu, membru ALDE, vrea funcția de viceguvernator al BNR, decizia urmând a fi luată prin votul Parlamentului, surse politice susținând că acesta are sprijinul lui Tăriceanu și al lui Dragnea, adică este ca și votat.  CV-ul său, așa cum l-a prezentat DNA în cererea de ridicare a imunității, arată că acesta seamănă cu Olteanu care a luat șpagă 1.000.000 de Euro de la Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. Ia să vedem filmul: în rolul lui Olteanu, Chițoiu, în rolul lui Vîntu, Carabulea, în rolul lui Mihaiu, un om de-al lui Carabulea. DNA anunța în urmă cu trei ani că Daniel Chiţoiu a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă al cărei scop exclusiv era sprijinirea grupului infracţional constituit pentru a favoriza interesele S.C. CARPATICA ASIG S.A., în lipsa unei urgenţe reale şi cu eludarea procedurii prealabile reglementate de Hotărârea Guvernului nr. 561/2009. Demersul avea ca scop înlăturarea din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a lui Tudor Daniel George, vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor, precum şi înlocuirea acestuia cu o persoană care urma să garanteze, în mod fraudulos, protecţia intereselor financiare ale S.C. CARPATICA ASIG S.A.
Având în vedere că membrii Consiliului sunt numiţi de către Parlament, în şedinţă comună a celor două camere, pentru un mandat de 5 ani, iar revocarea lor se dispune după aceeaşi procedură doar dacă nu mai îndeplinesc condiţiile de numire, singura modalitate în care putea fi atins acest rezultat era modificarea condiţiilor prevăzute pentru numirea membrilor consiliului.
Probele administrate au relevat că, în calitate de ministru al Finanţelor Publice, Chiţoiu Daniel a iniţiat un proiect de ordonanţă de urgenţă care reducea numărul membrilor consiliului şi prevedea noi cerinţe legate de calificările profesionale minime, fiind introdusă condiţia experienţei profesionale de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor.
Această cerinţă nu exista anterior şi îl excludea din sfera persoanelor eligibile pe Tudor Daniel George, singurul dintre membrii Consiliului care nu îndeplinea condiţia, având în vedere că nu îşi echivalase studiile efectuate în străinătate.Probele administrate în cauză au arătat că noile dispoziţii urmăreau exclusiv eliminarea lui Tudor Daniel George, iar condiţiile de experienţă au fost modificate de mai multe ori, în diferite etape de redactare a proiectului, pentru a fi adaptate situaţiei personale a acestuia şi pentru a evita excluderea altor membri care aveau o experienţă apropiată.”

Ancheta DNA a fost blocată de Parlament în 2014 iar acum avem mari șanse să-l vedem pe Chițoiu zâmbindu-ne din BNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.