Acasă Actualitate Pentru a nu deveni victima unei înșelăciuni, polițiștii recomandă

Pentru a nu deveni victima unei înșelăciuni, polițiștii recomandă

DISTRIBUIȚI

Pentru a nu deveni victima unei înșelăciuni, polițiștii le recomandă cetățenilor:

Fiți prudenți! Nu vă lăsați păcăliți de persoanele rău intenționate!

Vă recomandăm să evitați cumpărăturile de la persoane necunoscute sau de la străinii care vă abordează pe stradă sub pretextul de a vă prezenta diferite ‘oferte’.

În situația în care decideți să cumpărați bunuri de la persoane necunoscute, adoptați un comportament responsabil și nu vă lăsați încântați de prețul scăzut al produselor.

Verificați-le autenticitatea și evitați să le plătiți în avans!

Pentru cumpărături sigure în mediul online, vă recomandăm să achiziționați de la firme sau magazine pe care le cunoașteți sau pe care le-ați mai folosit. Verificați rating-ul vânzătorilor pe site-urile de comerț online.

Asigurați-vă că transferul informațiilor se face în mod securizat. Verificați existența simbolului de tip lacăt în bara URL și folosiți un protocol HTTPS sau SSL atunci când navigați pe internet.

Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigurați-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un lacățel care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.

Fiți atenți la persoanele străine care pătrund în locuința dumneavoastră sau în curte. Nu le lăsați nesupravegheate nici un moment!

În cazul în care vă hotărâți să executați lucrări de reparații la locuință nu angajați zilieri. Nu vă bucurați de prețul redus pe care aceștia vi-l pot oferi!

Nu vă grăbiți să achitați contravaloarea lucrării înainte ca aceasta să fie gata!

Atenție la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii care să le faciliteze comiterea unei infracțiuni.

De asemenea, vă recomandăm să nu intrați în discuții cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează și să nu vă lăsați încântați de ideea ghicitului viitorului ori de alungarea răului.

Totodată, nu încredințați bani sau bijuterii persoanelor care pretind a vă ‘descânta’ pentru a afla ce se va petrece în viitor.

Atenție și la metodele de înșelăciune cunoscute sub denumirile de ‘Accidentul’ și ‘Premiul’.

Manifestați prudență în cazul în care sunteți contactat telefonic de o persoană necunoscută și nu dați curs solicitării de a-i trimite bani, indiferent de motivul invocat de aceasta. Nu vă lăsați conduși de impulsul cauzat de reacția emoțională.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.