Acasă Actualitate Surse – Firea vrea să concureze Guvernul instituind ajutorul de parastas de...

Surse – Firea vrea să concureze Guvernul instituind ajutorul de parastas de 40 de zile: „viața este un dar de la Dumnezeu”

DISTRIBUIȚI

În 2017, ajutorul de înmormântare plătit de Guvern era de 3131 lei dacă decedatul era asigurat sau pensionar și 1566 de lei dacă era un membru de familie al unui asigurat sau pensionar. În 2018 ajutorul a crescut la 4162 lei, respectiv 2081 lei. Ajutorul se plătește de către angajator, de casa teritorială de pensii, în cazul decesului pensionarului sau al asiguratului respectiv al unui membru de familie al acestuia sau de instituţia care gestionează bugetul asigurărilor pentru şomaj, în cazul decesului şomerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia.
Dacă decedatul este beneficiar de ajutor social, ajutorul de înmormântare este achitat de primărie din bugetul local.

Însă cheltuielile cu înmormântarea au ajuns să coste foarte mult, românii având obiceiul să se întreacă în fastul ceremoniilor, ajutorul de înmormântare acoperind sub jumătate din costul unei înmormântări.

Preoții percep 400 – 500 de lei pentru o înmormântare, sicriul costă de la 1.000 de lei, unul simplu, până la 4.500 – 5.000 de lei, dacă este din lemn lăcuit, sculptat și capitonat cu mătase, groparii cer între 600 și 1.500 de lei, plus transportul mortului la cimitir și cu parastasul la restaurant, cel puțin 10.000 de lei se scurg printre degete.
Așa se face că la împlinirea a 40 de zile și a unui an de la deces, atunci când românii obișnuiesc să dea de pomană îmbrăcăminte, încălțăminte, obiecte de uz casnic și mobilier, familia e obligată să scoată alți bani din buzunar.

Surse din Primăria Capitalei ne-au declarat sub protecția anonimatului, Firea fiind din cale-afară de răzbunătoare și pusă pe harță neîncetat, că în instituție se analizează cum să se ofere familiilor decedatilor, ajutorul de parastas de 40 de zile, în plus față de cel de înmormântare. În plin război cu Dragnea, Firea a oferit deja fiecărui pensionar cu pensia sub 1162 de lei, câte 250 de lei pentru ochelari de vedere, ceea ce crede ea că i-ar asigura voturi ca independentă.
Desigur că pe lângă că e ilegal să toci banii publici pe pomeni electorale, Firea uită că Becali le-a făcut case sinistraților și nu a obținut voturi, aceștia votând tot piesiedie-ul. Dar dacă a plătit mai mult pe un metru pătrat de pistă de biciclete decât bulgarii pe unul de autostradă, ce să mai spui? Doar să îl credem pe primarul nostru general care a anunțat astăzi pe contul său de Facebook că viața e un dar de la Dumnezeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.