Acasă Actualitate Pentru judecători nu contează că fanii îi susțin pe frații Tate și...

Pentru judecători nu contează că fanii îi susțin pe frații Tate și că ei ar interpreta doar roluri pe internet

DISTRIBUIȚI

Judecătorii Curții de Apel București au respins contestația celor patru arestați, frații Tate, Luana Radu și Georgiana Naghel la prelungirea arestării. Avocații celor doi au susținut în fața judecătorilor că frații Tate jucau roluri bine concepute, ca să atragă urmăritori în social media, însă apărarea lor a fost respinsă.

„Nu pot fi primite apărările avocaților inculpaților conform cărora ceea ce au spus inculpații prin intermediul internetului nu reflectă realitatea. Din contră, aceste susțineri, după cum s-a arătat mai sus, chiar au fost puse în practică”, au scris judecătorii în motivare.

Totodată instanța a respins și argumentul invocat de avocați privind susținerea de care s-au bucurat frații Tate din partea unor fani care au reacționat în mediul on-line după arestare motivând că „nu este de natură să conducă la admiterea contestațiilor, deoarece justiția nu se face pe baza susținerilor fanilor, „folowers-ilor”, jurnaliștilor, ci se realizează de către instanțele judecătorești, pe bază de probe. Aproape în fiecare dosar penal, toți inculpații au susținătorii şi fanii lor, diferă doar numărul, în funcție de statutul fiecăruia”, au precizat judecătorii de la Curtea de Apel București.

Eliberarea lui Tristan pentru a-și vedea copilul, respinsă

Motivând că la scurt timp după arestare i s-a născut un copil, Tristan a cerut eliberarea dar instanța a respins cererea: „Curtea nu poate considera ca un argument pentru punerea în liber a inculpatului nici susţinerea acestuia conform căreia are un copil născut recent pe care nu l-a văzut. Procedura judiciară desfășurată împotriva sa este consecința acțiunilor sale şi are şi unele laturi mai neplăcute, care îi afectează viaţa personală. De altfel, marea majoritate a inculpaţilor, din aproape toate dosarele penale, au copii minori (unii foarte mulţi), însă asta nu înseamnă că nu mai sunt pedepsiţi sau nu se mai dispun faţă de ei măsuri preventive privative de libertate”, au argumentat judecătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.