DISTRIBUIȚI

De doi ani și jumătate de când PSD-ALDE au preluat guvernarea în România, Dragnea, Grindeanu, Dăncilă, Tăriceanu și televiziunile care apără infractorii Antena 3 și România TV au depus toate eforturile pentru ca politicienii corupți să scape de răspunderea penală pentru infracțiunile comise. Acesta este probabil și motivul pentru care localizarea unui apel telefonic nu poate fi localizat decât cu o abatere imensă așa cum s-a văzut și în cazul Alexandrei.

Una dintre cele mai eficiente metode de localizare a apelurilor la servicii de urgență este Emergency Location Service de la Google.
Funcționează pe 99% din terminalele cu Android fără instalarea niciunei aplicații suplimentare.
Principiul e simplu. Odată cu apelarea serviciului de urgență, telefonul activează automat serviciul de localizare (prin GPS) și la scurt timp după încheierea apelului trimite un SMS special de tip Data cu longitudinea și latitudinea către serviciul de urgență.
Conform estimărilor Google, precizia medie este de 56 de metri față de 3km în cazul localizării clasice bazate pe celulă/antenă și puterea semnalului de la terminal așa cum e recepționat la turnul GSM.
Pentru implementare, nu este nevoie decât de un acord cu Google (gratuit) făcut de operatorii de telefonie mobilă și de serviciul guvernamental din țara respectivă.
Costurile de investiție sunt minimale conform Google și durata de implementare este 2-15 săptămâni.
În România responsabilitatea pentru a impune operatorilor tehnologiile pe care să le implementeze pentru localizarea apelurilor de urgență este la ANCOM, mai exact la președintele ANCOM (cf. OUG 34/2008 art. 20).
Ce a făcut ANCOM pentru implementarea ELS în România? Ce au făcut operatorii de telefonie mobilă? În ce stadiu este această implementare în prezent?
I-am trimis astă-seară aceste întrebări președintelui ANCOM, Sorin Grindeanu, și aștept un răspuns în numele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor în cel mai scurt timp.”, scrie deputatul USR Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.

„Să recapitulăm responsabilii pentru neimplementarea AML/ESL (trimitere automată a locației de pe telefon la apelurile de urgență):
1) STS – care ar trebuie să fie beneficiarul/destinatarul informațiilor și să-și ajusteze sistemele pentru a folosi informația. E vorba de un nenorocit de SMS de 100 de octeți și de asocierea lui cu apelul de urgență. Dar nu, ei stau în blocaje de licitații și contestații de ani de zile „pentru modernizarea 112”.
Dl. VASILICĂ (al doilea de la stânga la dreapta) sau predecesorul OPRIȘ (primul de la stânga la dreapta) ne-ar putea explica cum de se poate mișca în halul ăsta de prost STS-ul?
2) ANCOM – care ar trebui să dea decizia de implementare AML (cf. OUG care reglementează 112) și să monitorizeze implementarea ei. ANCOM dat o decizie în 2016 cu o exprimare cam vagă și conform acelei decizii trebuia să formeze un grup de lucru care să se asigure de implementare.
Dl. GRINDEANU ne poate explica foarte concret, ca reglementator și responsabil de emiterea legislației terțiare, cum a fost activ/pro-activ pentru implementarea acestui sistem în România și de câte ori a condus grupul de lucru pentru implementarea AML?
3) MCSI – Ministrul comunicațiilor este președinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţii SNUAU (termenul tehnic pt. serviciul 112). Domnii PETRESCU (primul din dreapta) sau ȘOVA sau dl. adus de la PSD Iași, ce-au făcut în Comitet pentru implementarea AML?
Ne-ar putea explica vreunul din cei de mai sus cum de vecinii noștri din Republica Moldova au reușit să implementeze AML înaintea noastră?

Și câteva date din raportul EENA (European Emergency Number Association):
În Austria – 50% din apelurile de urgență vin cu localizare precisă prin AML/ESL. Doar Android funcționează deocamdată.
În Noua Zeelandă – 75% din apeluri au localizarea prin AML/ESL. Au implementare și Android și iOS.
În Moldova (da, Rep. Moldova a implementat ESL înaintea noastră) – e implementare doar Android – și 20% din apeluri vin cu localizare precisă prin AML/ESL.”, conchide Drulă

8 COMENTARII

  1. Nu i ntereseaza!O adunătură de inculți!Probabil nu se vrea!Ferească Dzeu pe oricine de ceea ce li s ă întâmplat copiilor două fețe superbe au plătit prețul suprem

  2. Problema cu legile ascunse care se dau cu dedicatie pentru protejarea escrocilor politici si a slugilor abuzive trimise la jefuit si talharit in uniforma statului.Intruziunea statului in viata intima a poporului e deja o practica foarte raspandita cu scop de asasinare a oricarei actiuni de revolta astfel jaful si praduirea se face pe arii extinse.Cine ne apara de abuzul oamenilor legii inregimentati in structuri de crima organizata?Implementare de sisteme de indentificare a unui apel telefonic exista si are ca scop anihilarea celor care se opun sistemului mafiot de stat unde au ajuns fii/ficele vechilor securisti tradatori.

  3. sint si inculti si incapabili pe acolo, dar marea majoritate sint mafioti si smecheri, ce nu ii intereseaza altceva dceit soarta lor, si nu a noastra ,populatia . e de neiertat ce se intimpla cu buna stiinta din partea autoritatilor. unde e arafat, sa dea explicatii pt ce s a intimplat acolo si de ce atitea bilbe si intirzieri asa de mari? ce nu functioneaza in legatura cu 112? care este necazul, nu au fonduri suficiente, acopera mafiile de carne vie, protejeaza politic pe cineva responsabil?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.