Acasă Actualitate Percheziții ale DNA la fostul șef al SPP, Mitică Iliescu în noul...

Percheziții ale DNA la fostul șef al SPP, Mitică Iliescu în noul dosar al lui Hrebenciuc

DISTRIBUIȚI

Update 17:45 Dumitru Iliescu este plecat din țară. Acesta se află la Paris. Pe numele lui s-a emis un mandat de aducere.

Update: 17.30 Percheziții la domiciliul lui Mitică Iliescu.

Fostul șef al SPP Dumitru (Mitică) Iliescu este persoana care l-ar fi informat ilegal pe Viorel Hrebenciuc despre dosarele pe care deputatul PSD le avea la DNA și despre faptul că este interceptat.

Hrebenciuc a fost pus sub acuzare luni de DNA într-un nou dosar, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, cumpărare de influență și instigare la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

„Suspectul Hrebenciuc Viorel, vicepreședintele Camerei Deputaților, ar fi întreprins demersuri pentru a obține informații cu privire la anchetele penale derulate la nivelul Direcției Naționale Anticorupție față de persoana sa, promițând în schimb că va determina diverși funcționari publici, asupra cărora are influență sau lasă să se creadă că are influență, să își îndeplinească îndatoririle de serviciu, în așa fel încât să obțină pentru persoanele care îl ajută cu astfel de informații diverse foloase necuvenite”, se arată într-un comunicat al DNA

Potrivit DNA, anterior datei de 13 august 2014, Hrebenciuc i-a solicitat unei persoane, fost șef al unei structuri de protecție, să obțină date referitoare la emiterea unor mandate de supraveghere tehnică prin care s-a dispus interceptarea comunicațiilor, durata unor astfel de mandate, dacă există posibilitatea de a fi prelungite măsurile de supraveghere tehnică, precum și instituția care a solicitat emiterea unor astfel de mandate, respectiv Direcția Națională Anticorupție sau Serviciul Român de Informații.

Ulterior, la data de 13 august 2014, persoana respectivă i-ar fi precizat lui Viorel Hrebenciuc că are posibilitatea reală de a obține aceste informații prin intermediul unui angajat care activează în cadrul DNA.

Cu aceeași ocazie, persoana solicitată i-ar fi spus lui Hrebenciuc că i-a cerut angajatului să obțină astfel de informații, iar acesta i-a comunicat că Hrebenciuc a fost și este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea DNA.

Totodată, persoana solicitată l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obțină în continuare informații cu privire la evoluția dosarelor în care acesta este cercetat, dar și alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date ce nu sunt destinate publicității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.