Acasă Politic Udrea: Hrebenciuc este pionul principal al mafiei retrocedărilor ilegale de păduri

Udrea: Hrebenciuc este pionul principal al mafiei retrocedărilor ilegale de păduri

DISTRIBUIȚI

Președintele PMP Elena Udrea, a susținut astăzi o conferință de presă în care a vorbit despre două tipuri de mafie care fac legile în domeniul retrocedării pădurilor: ”Avem o mafie a retrocedărilor ilegale de păduri, unde pionul principal este Viorel Hrebenciuc, în care erau implicați și alți parlamentari ai PSD, cum ar fi deputatul Adam. Şi o a doua mafie legată de despăduriri, o mafie a lemnului, care funcționează cu concursul celor de la guvernare. Contractele unor firme care astăzi distrug padurile din Transilvania, Ardeal și Moldova sunt derulate în guvernarea Ponta”, a declarat președintele PMP, Elena Udrea.

Președintele PMP a cerut înghețarea retrocedărilor de păduri, oprirea Codului Silvic în Parlament și înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a opri mafia retrocedărilor ilegale de păduri. ”Acest Cod Silvic trebuie oprit și regândit în conformitate cu interesul național. El a fost croit după interesele mafiei din PSD și PNL.
Inițiatorul Codului Silvic este fostul ministru liberal al Apelor și Pădurilor, doamna Lucia Varga. Cer și înființarea unei Comisii parlamentare de anchetă pe acest subiect. Această Comisie trebuie să ancheteze activitatea Romsilva în ansamblul ei, pentru a vedea cum a fost posibil să dea unor firme austriece posibilitatea să defrișeze suprafețe masive de păduri în România. Aceste firme au profituri de sute de milioane de euro pe an. Ele au omorât firmele mici românești care se ocupau cu exploatarea masei lemnoase”, a punctat Elena Udrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.