Home Actualitate Percheziții DNA la Primăria Baia Mare pentru banii dați echipei de handbal...

Percheziții DNA la Primăria Baia Mare pentru banii dați echipei de handbal feminin

DISTRIBUIŢI

Procurorii DNA efectuează joi percheziții domiciliare în mai multe locații din Baia Mare, printre care la sediul Primăriei municipiului și la clubul de handbal HCM Baia Mare.

DNA a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că procurorii anticorupție efectuează 12 percheziții domiciliare pe raza municipiului Baia Mare, la sediul unei instituții publice, dar și la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit sursei citate, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj — Biroul Teritorial Baia Mare fac cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție, comise în perioada 2014 — 2015.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat în urmă cu puțin timp că procurorii au ridicat mai multe documente de la sediul instituției pe care o conduce, și că ar fi vizate mai multe acte legate de clubul de handbal HCM Baia Mare, finanțat de Primaria Baia Mare.

Edilul a mai dat de înțeles că acțiunea DNA nu ar fi justificată, și că de vină ar fi „acte normative neclare”, care …(…) „te pun într-o situație vulnerabilă”.

    “Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și sport, cultură sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acetor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de hanbdal, băieți și fete”, a declarat, pentru Realitatea TV, Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.