Home Actualitate Percheziții la artiști care au înșelat statul în contextul pandemiei

Percheziții la artiști care au înșelat statul în contextul pandemiei

DISTRIBUIŢI

La data de 9 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, au pus în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, respectiv 5 în judeţul Dâmboviţa, 3 în judeţul Argeş şi câte unul în judeţele Prahova, Constanţa, Bacău şi municipiul Bucureşti.

Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, urmând ca persoanele depistate să fie conduse la audieri.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada noiembrie 2020 – iunie 2021, cu ajutorul a patru administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii.

Prin intermediul acestor documente, s-ar fi atestat în fals că, în contextul Pandemiei de COVID-19, ar fi fost afectată activitatea artistică, iar, astfel, ar fi fost obţinute indemnizaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste 560.000 de lei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.