Acasă Actualitate Proiect: vouchere de vacanță plătite de stat și pentru angajații din mediul...

Proiect: vouchere de vacanță plătite de stat și pentru angajații din mediul privat

DISTRIBUIȚI

Circa 4,2 milioane de angajaţi din sectorul privat vor putea beneficia de vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 lei pe an de persoană, ca efect al iniţiativei legislative depuse în Parlament de un deputat aparținând coaliției de guvernare.

„Considerăm firesc ca şi aceştia să beneficieze de voucherele de vacanţă, suportate din bugetul de stat, pentru că şi sectorul privat contribuie cu taxe şi impozite la buget.

Contravaloarea voucherelor va fi suportată din sumele cu care salariaţii din sectorul privat contribuie la buget, prin impozite pe venit şi/sau CAS, astfel că, pentru angajatori, acordarea voucherelor nu implică niciun efort financiar suplimentar.

Voucherele de vacanţă sunt, totodată, un mijloc prin care angajaţii îşi refac puterea şi capacitatea de muncă, pentru o mai bună productivitate.
Pe lângă eliminarea discrepanţelor dintre cele două categorii de salariaţi – bugetari şi cei din sectorul privat – valoarea voucherelor de vacanţă se întoarce, practic, în economie, iar consecinţele sunt pozitive pentru întreaga industrie a turismului şi activităţilor conexe (HoReCa, industria alimentară, industria de transport, servicii, comerţ etc). Turismul a fost una dintre cele mai afectate ramuri ale economiei în perioada pandemiei, iar după încheierea acesteia, este departe de a-şi fi revenit, ceea ce afectează în continuare şi industria HoReCa, inclusiv în ce priveşte locurile de muncă din acest sector.

Considerăm că aprobarea acestui act normativ va avea efecte pozitive prin reducerea (indirectă) a fiscalităţii muncii, dar şi prin revitalizarea turismului şi a industriilor conexe din România.”, anunță deputatul.

Efortul bugetar pentru acordarea de vouchere de vacanţă celor circa 4,2 milioane de salariaţi din sectorul privat se ridică la 6,09 miliarde lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.