Acasă Actualitate Percheziții la medici implicați în fraude cu medicamente pentru bolnavii de cancer

Percheziții la medici implicați în fraude cu medicamente pentru bolnavii de cancer

DISTRIBUIȚI

Procurorii DIICOT și ofițeri de poliție judiciară au efectuat joi 67 de percheziții domiciliare pe raza municipiului Oradea și în județul Bihor, la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea – Secția Oncologie, mai multe farmacii și cabinete medicale individuale ale unor medici de familie, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări formată din 50 persoane, specializată în evaziune fiscală, înșelăciune și fals.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2012-2014 membrii grupării au generat activități de fraudare a Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate prin creșterea artificială a cuantumului vânzărilor aferente „medicamentelor cu și fără contribuție personală utilizată în tratamentul ambulatoriu” (TA) și a medicamentelor și materialelor sanitare specifice”, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluși în unele programe naționale cu scop curativ (PNS) și implicit a sumelor raportate și ulterior decontate Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 5 milioane euro.

La sediul DIICOT — ST Oradea vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

La acțiune au participat ofițeri din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, Cluj-Napoca, Timișoara și cu sprijinul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală nr. 6 Oradea, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj — Napoca, precum și Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.