Home În Lume Mii de persoane au manifestat la Londra față de verdictul în cazul...

Mii de persoane au manifestat la Londra față de verdictul în cazul Ferguson

DISTRIBUIŢI

Mii de persoane au manifestat miercuri la Londra, în fața Ambasadei SUA în Marea Britanie, pentru a denunța decizia justiției de a nu-l inculpa pe polițistul alb care a ucis un tânăr de culoare în august la Ferguson, în centrul SUA.

Demonstranții au purtat pancarte pe care se puteau citi mesaje precum „viața negrilor contează” sau „mâinile sus, nu trageți”, sloganul adoptat de manifestanții din Statele Unite ale Americii.

Protestatarii, dintre care mulți au aprins lumânări, au ținut un minut de reculegere pentru a aduce un omagiu tuturor celor uciși de poliție în întreaga lume.

Marți seara, în micul orășel american Ferguson cu 21.000 de locuitori, suburbie a orașului St. Louis, au fost desfășurați 2.200 de militari ai Gărzii Naționale pentru a preveni noi acțiuni de incendiere și distrugere, cum s-a întâmplat în noaptea precedentă. Numeroase ale manifestații de protest au avut de asemenea loc pe teritoriul SUA.

După trei luni de deliberări, un mare juriu a concluzionat luni că polițistul Darren Wilson a acționat în legitimă apărare atunci când a tras 12 focuri de armă în direcția lui Michael Brown, care l-a lovit întâi în față, după care a fugit.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.