Acasă Actualitate Percheziții la persoane specializate în înșelăciuni în domeniul construcțiilor

Percheziții la persoane specializate în înșelăciuni în domeniul construcțiilor

DISTRIBUIȚI

Polițiștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov și Galați, la locuințele a 3 persoane bănuite de înșelăciuni în domeniul construcțiilor

Astăzi, 5 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza județelor Ilfov și Galați, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a 3 persoane, bănuite de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În urma cercetărilor a reieșit că cele 3 persoane, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, în perioada martie 2017 — prezent, ar fi săvârșit 5 de infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

Persoanele cercetate în cauză, sunt bănuite că ar fi înființat două societăți comerciale și prin intermediul unor site-uri ar fi lansat oferte de construcții de hale metalice la prețuri atractive.

În acest mod, au fost încheiate mai multe contracte cu diverși clienți, cărora persoanele în cauză le prezentau diverse hale presupus construite de către aceștia.

Imediat după ce clienții virau sumele de bani reprezentând avansul sau plata integrală pentru lucrări, construcțiile începute erau abandonate, iar persoanele nu mai puteau fi contactate.

Prejudiciul total cauzat este de 300.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea cercetărilor, contracte, ștampile, carduri, bani, autoturisme.

La finalizarea perchezițiilor, opt persoane din județul Ilfov, Galați și din București au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.