Acasă Actualitate Percheziții la primăria Voluntari

Percheziții la primăria Voluntari

DISTRIBUIȚI

 Astăzi, la prima oră,  polițiștii au descins la Primăria Voluntari și în alte 30 de locații, în municipiul București și 4 județe:Ilfov, Buzău, Dâmbovița și Sibiu. Acțiunea Poliției Române vizează probarea activității infracționale a mai multor persoane fizice și juridice, bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. 

130 de polițiști specializați în investigarea fraudelor și investigații criminale din cadrul I.G.P.R., D.G.P.M.B. și de la inspectoratele de poliție ale județelor mai sus amintite efectuează 31 de percheziții domiciliare la locuințe și sedii ale unor persoane juridice. Vor fi puse în executare 25 de mandate de aducere.

În fapt, mai multe persoane fizice și juridice sunt bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul serviciilor de proiectare și consultanță în construcții civile și industriale. Acestea sunt bănuite de subcontractarea de lucrări unor firme fictive și înregistrarea unor achiziții nereale, urmate de transferuri bancare prin conturile mai multor societăți de tip fantomă, pentru ca sumele de bani să ajungă din nou în posesia lor.

Astfel, s-ar fi creat un prejudiciu estimat până în prezent la 2.000.000 de euro, reprezentând TVA și impozit pe profit neachitat bugetului de stat.

Întreaga acțiune beneficiază de suportul de specialitate al SRI.

Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.