Acasă Actualitate Perfidul Toader a cerut demiterea procurorului general pentru că „ievaluarea” sa avea...

Perfidul Toader a cerut demiterea procurorului general pentru că „ievaluarea” sa avea 5 ani. Cea a șefei noii Secții de investigare a magistraților are 11 ani

DISTRIBUIȚI

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului general Augustin Lazăr și pentru ”neîndeplinirea criteriilor anunțate pentru numire”. În ”rechizitoriul” ministrului, Lazăr nu ar fi avut la dosarul de candidatură din 2016 o evaluare profesională ”nu mai veche de 3 ani”, așa cum cere legea 303/2004. Cu toate acestea, Tudorel Toader a propus-o pe procuroarea Florena Esther Sterschi la șefia Secției Resurse Umane din Parchetul general, deși ultima ei evaluare profesională datează din 2007, au declarat pentru G4media surse judiciare.

Dubla măsură aplicată de frăția Tudorel Toader&CSM nu mai miră pe nimeni.

Sterschi Florena Esther, fostă Marin Florica a fost numită șefă la Secția de investigare a magistraților deși a primit aviz negativ.
Pe noua șefă a Secției de investigare a magistraților a chemat-o până în anul 2014, Marin Florica, aceasta fiind căsătorită până în anul 2007 cu Marcel Marin, fiul generalului SRI în rezervă Ionel Marin. Aceasta a fost aleasă de comisia formată din judecătoarele Lia Savonea, Nicoleta Țânț și Mariana Ghena ca șefă a Secției de investigare a magistraților, înființate recent de PSD.

La interviu s-au înscris 8 procurori și au participat 7.

Patru procurori au fost admiși și doi respinși după interviul organizat luna trecută la CSM pentru funcții de procuror și de conducere la secția specială de investigare a infracțiunilor comise de magistrați. Procurorii Cerbu Viorel Ioan și Iordache Elena au candidat doar la șefia secției și au fost respinși. Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la șefia DNA, Iasinovschi Sorin Eugen și Olteanu Iuliana Magdalena au fost declarați admiși. Olteanu Iuliana Magdalena care în liceu a semnat angajament de colaborare cu Securitatea sub numele de cod Cristina a fost respinsă la funcția de procuror șef, dar admisă pentru o poziție de simplu procuror. CNSAS a decis în cazul ei că nu a dat note informative despre colegii ei de la Liceul Sanitar din Constanța deși semnase angajament de turnătoare și i-au dat deciziei de necolaborare în sensul legii.

Citește și Prună: subiectul ordonanței de clasare a fost lansat de Tudorel Toader pentru a sugera un pretins șantaj la președinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.