Acasă Actualitate Un senator PSD și-a dat DEMISIA din partid. Majoritatea, la limită

Un senator PSD și-a dat DEMISIA din partid. Majoritatea, la limită

DISTRIBUIȚI

Senatorul PSD Emanuel Botnariu și-a anunțat miercuri demisia din partid. Acesta este un apropiar al lui Florentin Pandele, fiind senator de Ilfov. Coaliția păstrează o majoritate la limită în Senat, iar Tăriceanu tremură pentru votul de ridicare a imunității sale.

Până azi, Grupul PSD avea 66 de membri (Adriana Țuțuianu fiind exclus din partid) și 4 afiliați care votează de obicei cum se ridică degetul liderului PSD, Dragnea având astfel singur majoritatea simplă de 50%+1 voturi din total. Prin demisia lui Botnariu, grupul PSD rămâne cu 65 de membri, grupul ALDE având 12, reprezentând un total de 77 de membri din cei 138 de senatori. Dacă 8 membri ai coaliției votează alături de opoziție și neafiliați pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu, DNA poate începe urmărirea sa penală pentru uriașa mită luată de la Fujitsu.

Acum Călin Popescu Tăriceanu trebuie să se gudure pe lângă Liviu Dragnea pentru ca acesta să dea ordin sclavilor săi senatori să voteze împotriva cererii DNA și să-l mențină pe președintele Senatului nevinovat deși apărarea acestuia în fața presei a fost penibilă, el neavând de făcut decât să arate că plata făcută de Fujitsu consultanților săi, pe care DNA i-o impută ca fiind mită nu are legătură cu el, PNL sau el însuși plătind din conturile lor cei 800.000 de USD către firma israelienilor. Însă Tăriceanu nu a făcut asta pentru că nu are ce arăta. Detalii AICI.

Rămâne de văzut dacă Dragnea îl va apăra pe Tăriceanu care este un contracandidat important al său la președinția României, amândoi adresându-se aceluiași bazin electoral, respectiv populația cu vederi de stânga.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.