Home Actualitate Persoană bolnavă de SIDA reținută pentru infectare intenționată

Persoană bolnavă de SIDA reținută pentru infectare intenționată

DISTRIBUIŢI

Printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că „a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului Sima Nicolae pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, faptă prev. de art. 32 rap. la art. 354 alin. 1 C.pen.

Prin ordonanța din data de 03.12.2015 a Parchetului de pe lângă Tribunalul București s-a dispus reținerea inculpatului Sima Nicolae pe o perioadă de 24 de ore.

La data de 04.12.2015 s-a solicitat Tribunalului București arestarea preventivă a inculpatului Sima Nicolae pentru o perioadă de 30 de zile.

În fapt s-au reținut următoarele:

În noaptea de 07/08.11.2015, într-un apartament situat în București, sector 1, inculpatul Sima Nicolae, persoană infectată HIV/SIDA în stadiul C3-SIDA, a întreținut relații sexuale orale și anale neprotejate cu G.V. fără să-i aducă la cunoștința acestuia împrejurarea că este persoană infectată cu virusul HIV/SIDA, creându-se astfel riscul transmiterii sindromului imunodeficitar dobândit — SIDA.

Inculpatul Sima Nicolae cunoștea din anul 2012 că este infectat cu virusul HIV, din data de 07.08.2012 aflându-se în evidență Spitalului de Boli Infecțioase Constantă ca persoană infectată HIV/SIDA, stadiul C3-SIDA.

Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și D.G.P.M.B. — Serviciul Omoruri.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.