Acasă Actualitate Pesedistul Sassu reinstaurează cenzura în TVR

Pesedistul Sassu reinstaurează cenzura în TVR

DISTRIBUIȚI

Nu o dată, Televiziunea Română, plătită din banii tuturor cetățenilor, s-a făcut remarcată prin modul cum înțelege să nu fie apolitică și să nu fie echidistantă. Da data aceasta, în plină campanie electorală, televiziunea publică a respins de la difuzare două clipuri electorale, în care Theodor Stolojan vorbea despre o "guvernare PNL-PSD iresponsabilă", iar Vasile Blaga spunea că "politica de clan a dat faliment". Încă o dată, PSD-istul Alexandru Sassu, președintele televiziunii române, demonstrează cum televiziunea publică nu este o instituție publică, ci doar o instituție de partid.
Cele două clipuri electorale au fost trimise la TVR pe 31 octombrie și urmau să fie difuzate vineri, alături de materiale trimise de alte partide. Clipurile electorale trimise de PSD și PNL au fost difuzate vineri, în emisiunea Buletin "Electoral", după "Jurnal". Nu și acestea două ale PD-L deoarece TVR a găsit un nod în papură pentru a nu fi difuzate.
Mai exact, TVR a invocat o decizie adoptată de Consiliul Național al Audiovizualului care permite radiodifuzorilor să respingă materiale electorale dacă ele conțin "afirmații care pot aduce atingere demnității umane, dreptului la propria imagine sau moralei publice". Într-unul din clipurile electorale, candidatul PD-L la postul de premier, Theodor Stolojan, vorbește despre o "guvernare PNL-PSD iresponsabilă". Postul public de televiziune susține, într-o notă trimisă PD-L și semnată de producătorul Buletinului Electoral, Grigore Varsta, precum și de Carmen Movileanu, secretar general de campanie, că materialul electoral nu poate fi difuzat deoarece "declarația nu este conformă cu realitatea, nu a existat și nu există guvernare PNL-PSD". În al doilea clip electoral respins de TVR de la difuzare, Vasile Blaga spune că "politica asta de clan a dat faliment, de exemplu clanul de la Iași: prefectul legat, Chiuariu, cercetat penal, ministrul de la Învățământ Adomniței, a steluței afară și nici domnul David nu se simte prea bine cu 70.000 de euro". În replică, secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat pentru HotNews.ro ca va sesiza CNA și acuză TVR de cenzură. El susține că PD-L nu va modifica cele două clipuri electorale și că ele vor fi trimise din nou spre difuzare postului public: "TVR nu stabilește ce există și ce nu există. Există dreptul la opinie și atât. TVR e datoare să știe ce știu toți românii: că există un guvern PNL ținut în viață de PSD, așa cum există un TVR guvernat de Sassu, fostul secretar executiv al PSD". Vasile Blaga a adăugat că Alexandru Sassu ar trebui să demisioneze și să facă politică de partid la PSD, nu pe bani publici și împotriva interesului public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.