Home Actualitate Peste 2.000 de certificate false eliberate la un centru de vaccinare

Peste 2.000 de certificate false eliberate la un centru de vaccinare

DISTRIBUIŢI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 16 noiembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate pe raza județelor Bihor și Satu Mare, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. Conform unor surse judiciare est vorba de Centrul de vaccinare deschis la Vama Petea. Oameni care au obținut certificate false au recunoscut în spital după ce au făcut forme grave de COVID că de fapt fuseseră „vaccinate la chiuvetă”.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.