Acasă Actualitate Pintea mințea când spunea că în spitalele de stat nu ar fi...

Pintea mințea când spunea că în spitalele de stat nu ar fi putut apărea cazul Politi

DISTRIBUIȚI
Un nou caz Politi a fost descoperit în Spitalul Județean ilfov de jurnalistii de la Libertatea care au prezentat si o filmare in care o femeie care nu e ginecolog apare in sala de operatii, în timp ce coase o pacientă la finalul unei intervenții ginecologice.Este vorba de Raluca Bârsan care este cunoscuta drept medic si se recomanda ca „absolventă a UMF Carol Davila şi rezidentă obstetrico-ginecologie din 2013” însă potrivit informațiilor prezentate de jurnaliști aceasta nu ar fi terminat nici liceul.
„Si pe mine Raluca m-a cusut la naştere, după cezariană”, mărturiseşte una dintre asistentele de la Spitalul Județean Ilfov.
Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor a explicat cum devine un medic voluntar la un spital:

„În cursul dimineții de astăzi s-au făcut verificări în baza de date a Colegiului Medicilor din România și nu figurează în baza noastră de date. Și dacă ar fi fost voluntar, trebuia să aibă o înregistrare la Colegiul Medicilor și trebuia cu acea înregistrare să meargă la spital pentru a face un contract de voluntariat. E o formă legală în care unul își declară dorința de a deveni voluntar. Spitalul, sectia spune aș avea nevoie de el aici și atunci faci un document cu conducerea spitalului în care pune diploma, certificatul profesional de calificare și înregistrarea de la Colegiul Medicilor cu plata asigurării de malpraxis”, a declarat Gheorghe Borcean pentru Digi24.

În actele spitalului, Raluca Daniela Bîrsan e „voluntară pentru activităţi medicale”. Integral pe libertatea.ro

Ministrul Sănătății spunea, la apariția cazului italianului cu 8 clase care practica medicina în România, că în spitalele de stat nu există astfel de cazuri. Nu-i așa că-i competentă și că are anvergură de ministru? Acum o lună economista Pintea ne spunea că una din problemele sistemului sanitar este că medicii nu știu să se spele pe mâini. Dar așa face ea declarațiile, fără nicio bază, mințind senină dar sigură pe ea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.