Acasă Actualitate Piromanii din Iasi au fost amendati

Piromanii din Iasi au fost amendati

DISTRIBUIȚI

Pompierii si politistii ieseni au dat amenzi in valoare de peste 50 milioane de lei persoanelor care au fost gasite vinovate de izbucnirea incendiilor din data de 7 martie, care au provocat pagube in valoare de peste 8,4 miliarde de lei in 38 de localitati din judetul Iasi.

Primarii din patru comune iesene si alte opt persoane, care au dat foc resturilor menajere fara a le supraveghea, au primit, luni, amenzi cuprinse intre 200.000 si 400.000 de lei pentru nerespectarea normelor de prevenire, paza si stingere a incendiilor.

-In urma rapoartelor intocmite la fata locului de echipele Corpului de Pompieri Militari si Inspectoratului de Politie Judetean, au fost amendati primarii din Cotnari, Baltati, Holboca si Scobinti, iar primarii din Targu Frumos si Cucuteni au primit avertismente. Din inconstienta sau din nestiinta, ei au pus in pericol viata oamenilor si gospodariile acestora prin nerespectarea normelor de prevenire a incendiilor-, a declarat, luni, prefectul judetului Iasi, Corneliu Rusu Banu.

Peste 300 de incendii – de peste 10 ori mai multe decat in mod normal – au izbucnit, in data de 7 martie, in mai multe zone ale tarii, in principal din cauza scaparii de sub control a unor focuri aprinse pentru curatenie. Din cauza vantului puternic (in Moldova, vantul a batut cu peste 100 de kilometri la ora), focul s-a extins cu repeziciune la anexele din gospodarii, precum si la alte case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.