Acasă Actualitate „Plămânul Verde al Capitalei” – proiectul Asociației Dendrologilor Privați pentru un aer...

„Plămânul Verde al Capitalei” – proiectul Asociației Dendrologilor Privați pentru un aer mai curat

DISTRIBUIȚI

Asociaţia Dendrologilor Privaţi este o asociaţie non-profit şi neguvernamentală, fiind formată din profesionişti şi pasionaţi de natură, şi care promovează şi organizează acţiuni în scopul protejării, promovării şi conservării mediului înconjurător, a îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă şi a dezvoltării societăţii în simbioză cu natura.
Una dintre valorile cele mai de preţ ale omenirii este aerul pe care îl respirăm şi fără de care nicio fiinţă nu poate trăi, iar calitatea acestuia poate fi substanţial îmbunătăţită doar cu sprijinul plantelor, care sunt singurii producători naturali de oxigen şi care sunt singurii soldaţi ai umanităţii în lupta cu noxele şi dioxidul de carbon.
Articolul 35 din Constituţia României orevede dreptul la mediu sănătos.
„(1) Statul român recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic
(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.
(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător.”
Plantele găsesc de fiecare data o metodă de adaptare în condiții indiferent cât de vitrege, iar cu ajutorul profesioniștilor și în cadrul unor proiecte gândite și planificate pot aduce beneficii societății. Din păcate, în ultima perioadă din diverse motive, specialiștii nu au reușit să mai pună în valoare natura în comunitățile din România. Dorința noastră este să punem din nou în contact plantele cu cetățenii și administrația publică prin intermediul profesioniștilor.
ADP are semnate protocoale de colaborare cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicina Veterinară Bucureşti precum şi cu Academia de Științe Agricole şi Silvice “ Gheorghe Ionescu Sisești” împreună cu care încearcã sã promoveze programe cu soluții efective de refacere şi protecție a aerului și mediului înconjurător.
În acest sens ADP a depus la Consiliul General al Municipiului Bucuresti proiectul: PROIECT DE IMPORTANȚĂ NAȚIONALĂ”OXIGEN, SANATATE, SIGURANTA, VIATA – PLAMANUL VERDE AL CAPITALEI, PERDELE DE PROTECȚIE VERZI, SIGURANTA CĂILOR DE COMUNICAȚIE ȘI DE TRANSPORT „care reprezinta o solutie viabila la reducerea noxelor din Bucureşti, precum si la imbunatatirea viatii locuitorilor capitalei.
Întrebat despre proiect, dl. Prof. Univ.dr. Razvan Ionuţ Teodorescu- prorectorul USAMV ne-a declarat:
”Există deja soluții și proiecte extraordinare făcute de cãtre noi (n.r.- USAMV) în colaborare cu Asociația Dendrologilor Privaţi pentru combaterea poluãrii în oraşele României. Printre acestea menţionez: Plãmânul verde al capitalei, parazãpezile verzi ale cãilor de comunicaţii din ţara noastrã precum şi perdelele forestiere agricole”.
Toate aceste proiecte au fost depuse la registratura Consiliului General al Capitalei precum şi la Guvernul României în speranţa cã oamenii politici vor acorda timp şi rezolvãrii problemelor STRINGENTE ale românilor.
Soluţiile gãsite de cãtre specialiştii Asociaţiei Dendrologilor Privaţi vin în întâmpinarea recomandãrilor Uniunii Europene, care prin Agenţia Europeana de Mediu a recomandat punea în aplicare a policiticilor Europene de protecţie a mediului în contextul schimbãrilor climatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.