Acasă Politic Năstase cântă prohodul PSD după eventualele alegeri anticipate

Năstase cântă prohodul PSD după eventualele alegeri anticipate

DISTRIBUIȚI

Abilul politician Adrian Năstase susține că organizarea alegerilor anticipate reprezintă un plan cu bătaie pe termen lung, atât pentru PNL, cât și pentru PSD. Năstase arată că organizarea anticipatelor ar însemna că alegerile parlamentare din 2024 vor fi organizate cu 6 luni înainte de prezidențiale, iar Klaus Iohannis va avea șansa astfel să desemneze un premier care va organiza alegerile prezidențiale. Năstase îi avertizează pe cei din PSD că în acest scenariu ar putea să stea în opoziție o perioadă foarte lungă de timp.

”Una din ratiunile pentru care Iohannis face presiuni pentru organizarea de alegeri parlamentare anticipate este evidentă. La guvernare, PNL pierde din suportul public iar incă sase luni ar crea un mare risc legat de viitoarea configuratie a parlamentului.

Nu vreau sa reiau argumentele clasice legate de acest proiect al premierului Iohannis.

Vreau insă să subliniez un risc mai indepărtat. In 2024, alegerile parlamentare si cele prezidentiale ar trebui sa aibă loc in acelasi timp. In măsura in care vor avea loc, anul acesta, alegeri anticipate, atunci alegerile parlamentare din 2024 vor avea loc cu sase luni inainte de alegerile prezidentiale. In aceste conditii, Iohannis va avea posibilitatea, dacă nu se modifică Constitutia in ceea ce priveste desemnarea candidatului de premier (greu de crezut), de a desemna premierul care va organiza guvernul care se va ocupa de alegerile prezidentiale.

Intrebarea care se pune este cât este pregătit PSD să stea in opozitie?”, scrie Adrian Năstase, pe blog.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.