Acasă Actualitate -Plingeri pentru insulta si calomnie-

-Plingeri pentru insulta si calomnie-

DISTRIBUIȚI

Procurorul general al Romanie, Joita Tanase, a oferit, ieri, in contextul unei conferinte de presa, citeva informatii vagii despre dosarele parlamentarilor. Astfel am putut afla ca, senatorului Vadim Tudor i-a fost refuzata cererea prin care se solicita audierea ca martori a lui Yasser Arafat, Ion Iliescu si Ariel Sharon in dosarul in care liderul PRM este cercetat pentru comunicare de informatii false, deoarece, spune procurorul general, diplomatii si sefii de stat nu pot depune marturie Senatorul PRM CV Tudor a inaintat procurorilor, la 4 februarie o lista de martori, care pot confirma, in opinia lui, pregatirea teroristilor palestinieni pe teritoriul Romaniei.

Cu acelasi prilej, am mai putut afla ca Parchetul General a finalizat si dosarul deputatului PSD de Ilfov Viorel Gheorghiu, care si-ar fi inscenat furtul autoturismului cu scopul de a obtine valoarea asigurarii. Dosarul a fost trimis spre analiza Ministerului Justitiei care va hotari daca se impune ridicarea imunitatii parlamentare si trimiterea in juecata.

-S-au facut completarile necesare solicitate de Ministerul Justitiei si am trimis dosarul pentru declansarea procedurii de ridicare a imunitatii parlamentarului Viorel Gheorghiu in vederea cercetarii-, a spus Joita, adaugind ca si in acest caz s-a inceput urmarirea penala.

Despre celelate dosare ale parlamentarilor, Joita Tanase a spus doar ca: -Pina in acest moment, la Parchetul General au fost depuse plingeri penale impotriva a 38 de parlamentari si ca acestea se refera, in general, la insulta si calomnie. Depunerea acestor plingeri nu inseamna ca s-a si inceput urmarirea penala, plingerile urmind a fi analizate-.

Dosarul Cozma si -Tigareta II- mai asteapta

Referindu-se la cererile de recurs in anulare de puse de catre Miron Cozma si de catre cei condamnati in dosarul -Tigareta II-, Procurorul General, a declarat ca ambele dosare se afla in atentia procurorilor.

-Cererile depuse sunt analizate, dar exista un volum imens de munca asa ca va mai dura un pic pina sa se dea o solutie. In cazul lui Miron Cozma e vorba de peste 40 de volume care trebuie analizate. In plus cauza se afla, inca, pe rolul instantei, Curtea Suprema trebuind sa se pronunte asupra laturii civile. Intre doua termene mai reusim sa citim si noi actele, dar e foarte dificil, drept pentru care va mai dura un pic pina vom da o solutie. In ceea ce priveste dosarul <TigaretaII> aici lucrurile sunt un pic mai simple si cred, ca vom putea sa dam o solutie destul de curind-, a explicat Joita Tanase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.