Acasă Actualitate PNL a pus tunurile pe Rafila, PSD pregătește înlocuitor la Ministerul Sănătății

PNL a pus tunurile pe Rafila, PSD pregătește înlocuitor la Ministerul Sănătății

DISTRIBUIȚI

Președintele PNL, Florin Cîțu, continuă războiul cu Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și spune că trebuie văzut cum este gestionat valul 5 al pandemiei, atrăgând atenția că numărul mare de concedii medicale va avea impact pe buget.

„Așteptăm cu toții, nu doar eu, și românii, așteptăm să vedem rezultatele acestui mod în care a fost gestionat valul 5. Se pare că indicatorii pe care îl foloseam în vară nu mai au mai au aceeași greutate, numărul de infectări zilnice se pare că nu mai are aceeași greutate pe care avea în vară. E adevărat, înțeleg că această variantă nu afectează la fel persoanele. Ok, dar ăsta nu e meritul Ministrului Sănătăți. Asta este varianta virusului. Să nu uităm că un număr de 16.000, de 17.000 de persoane pe zi infectate înseamnă 17.000 de persoane care intră în concediu medical. În același timp, aceste persoane intră în contact direct cu cineva, persoana respectivă – că s-a modificat legea – dacă ești, chiar dacă ești vaccinat stai 5 zile acasă, dacă nu, stai 10 zile – sunt alte persoane care stau acasă… concedii medicale pentru toți. Există riscul ca anumite companii din România să-și închidă activitatea, iarăși costuri cu șomajul tehnic. Deci toate acestea trebuie luate în calcul atunci când vorbim de modul în care a fost gestionată pandemia”, a spus președintele PNL la Digi 24.

În acest timp, PSD pregătește înlocuitor pentru Rafila

Surse din partid au declarat pentru ziarul Curentul că cele mai mari șanse pentru fotoliul ministerial le are fostul manager al Spitalului Colentina, instalat în funcție de PSD, Remus Mihalcea, devenit în 2020 deputat pe listele PSD.
De altfel după ce un an a încercat să fie cât mai puțin vizibil, de 4 zile, Remus Mihalcea abordează în presă, în interviuri succesive de PR, subiecte legate de sistemul sanitar: de ce nu are România un sistem medical eficient, când vom avea antivirale în farmacii sau că în 2023, vom discuta despre coronavirus ca despre un banal virus gripal.
Mandatul lui Mihalcea la Colentina s-a evidențiat prin angajări ilegale, detalii AICI, oferirea de contracte firmelor și cabinetelor de avocatură din Dâmbovița apropiate de JR. Vasile Apostol, detalii AICI, șeful ASSMB, angajări ale pilelor lui Apostol, determinarea subalternilor să semneze ilegalități prin etalarea unei presupuse prietenii cu Călin Nistor fost șef în DNA (detalii AICI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.